Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi iş birliği yapmak, ilişkileri geliştirmek ve ortak ARGE çalışması yürütmek amacıyla protokol imzaladı.
Üniversiteler protokol kapsamında ilgi alanlarına giren bilimsel sorunlara çözüm bulma konusunda birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanacak. Öğretim üyesi ve elemanı değişimi yapılmasının da önünü açan protokol kapsamında iş birliği ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecek.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, “İmzaladığımız işbirliği protokolü Konya’nın en köklü üniversitelerinden Necmettin Erbakan Üniversitesi ile bizim üniversitemiz açısından çok değerli ve önem taşıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin birikiminden büyük faydalar sağlayacağız, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi kentimiz ve Türkiye için bir şans, tematik yapısı itibariyle ülkemizin yükseköğretiminde önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Gıda ve tarım alanında Türkiye’nin ihtiyacı olan bilginin kümelenmesine ve üretime dönüşmesine, katma değer üretilmesine yönelik ortaklaşa çalışmalar yapacağız. Karşılıklı dayanışmayı her alanda sağlayacağız” diye konuştu.
Rektör Şeker son olarak Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin başarılı olmasını temenni etti.