Tavşanlı Özel Yavuz Selim Koleji’nin resim öğretmeni Gökhan Duran ve öğrencilerinin filografi eserleri Kütahya’da sergilendi.
Yavuz Selim Koleji Resim Öğretmeni Gökhan Duran, yaptığı açıklamada, filografinin, ahşap üzerine farklı motif ve desenlerin ortaya çıkartılması ile oluşan bir sanat olduğunu kaydetti. Duran, "Çivi ve telin maharetli ellerde şekillendiği el sanatı filografi; tasarlanmış bir motifin veya desenin ahşap malzeme üzerinde çivi ile çakılıp arasından çeşitli renklerde iplik veya teller geçirilerek farklı motif veya desenlerin ortaya çıkarılması ile oluşan bir sanattır. Bir yıl boyunca öğrencilerimle hazırladığımız filografi eserlerimizi Kütahya AVM’de sergilemekteyiz. Halkımızı sergime davet ediyorum" dedi.
Okulda birçok kulüp etkinliği yapıldığını ve bu çalışmalar sene sonunda sergilendiğini kaydeden Yavuz Selim Koleji Müdürü Adem Kütükçü, "Okulumuzda bir çok kulüp etkinliği yapılmakta olup, yapılan bu çalışmalar sene sonunda sergilenmektedir. Kulüplerimizden biri olan filografi kulübü Resim öğretmenimiz Gökhan hocamızın önderliğinde öğrencilerimizin bir yıllık emeklerini okul öğrenci ve velilerimizin beğenisine sunduktan sonra Kütahya halkıyla buluşturmak için Kütahya AVM’de sergiliyoruz. AVM’ye gelenler Filografi sanatının inceliklerini öğreniyor, nasıl yapıldığı hakkında bilgi ediniyor hatta uygulamalı olarak yapma fırsatını elde ediyorlar. Kütahya ve Tavşanlı’dan sergimize gelen ve sergimize yoğun ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu. (Tİ-EFE)