Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Kütahya İl Müdürlüğü, devletin kendi işini kurmak isteyen engellilere 36 bin TL’ye kadar hibe destek sağladığını duyurdu.
Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, yaptığı açıklamada, "Engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan karşılanan ve 2014 yılında İŞ-KUR hibe desteğine başvuran Kütahyalı 3 engelli vatandaşımız toplam 51 bin TL hibe desteği almıştır" diye konuştu.
Hibeden yararlanmak isteyenler için son müracaat tarihinin 28 Haziran 2015 olduğunu belirten Türkmen, "İş fikri olan ve en az yüzde 40 oranında engelli olan kişilerin, kuracakları iş alanıyla ilgili mesleki belgesi veya girişimcilik eğitim sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Mesleki belgesi olmayan engelli kişilerin İŞKUR‘un girişimcilik programlarına başvurmaları tavsiye edilmektedir. Kendi işini kurmak isteyen engellilerimiz; yeni proje çağrısına ve detay bilgilere son başvuru tarihi 28 Haziran 2015 tarihine kadar baş vuruda bulunabilirler" şeklinde konuştu. (EFE)