Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulu Yavrukurt İzci Ünitesi izcileri için kamp yaptıkları Esire Termal Turizm Merkezi piknik ve mesire alanında ’Tenekede Tavuk Kebabı’ etkinliği düzenlendi.
Esire Termal Turizm Merkezi piknik ve mesire alanında izci öğrenciler ve velilerin katılımı ile gerçekleştirilen ’Tenekede tavuk kebabı’ etkinliğinde İzci Lideri Yusuf İzzettin Kelek Yavrukurt İzci Ünitesi izcilerine teneke kebabının nasıl hazırlandığını ve püf noktalarını anlattı.
Tabağın ortasındaki sabit şişe geçirilerek üzerine teneke kapatıldıktan sonra 1,5 saat etrafında odun ateşi yakılarak pişirilen tavuklar izci öğrenci ve ailelerine servis edildi.
İzci Lideri Yusuf İzzettin Kelek, izcilerin doğal ortamda fazla malzeme kullanmadan hazırlanan tenekede tavuk kebabının nasıl pişirildiğini öğrenmeleri ve tatmaları amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.
İzci öğrencilerin ’Tenekede tavuk kebabı’ etkinliğine Belediye Başkanı Fatih Çalışkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci de iştirak etti. (MA-EFE)