Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Değerler Eğitimi projesi kapsamında Pazarlar İlçe Müftüsü Mustafa Türköz, Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine, "SEVGİ" konulu seminer verdi.
Pazarlar Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen "Değerler Eğitimi" Seminerinde Pazarlar İlçe Müftüsü Mustafa Türköz, sevginin değeri, beraberinde getirdiği sorumluluklar ile başlar” dedi.
Müftü Türköz, "Kalbinde sevgi, muhabbet bulundurmayan insan, birçok sıkıntı, dert ve tasayı paratoner gibi çeker. Sevgi beraberinde sorumlulukları da getirmektedir. Sevgi, Allah´a karşı sorumluluğumuz olduğunu hatırlatır. Sevgi yaratılanlara karşı sorumluluklarımızı hatırlatır. Kişi, Yaratıcısını her şeyden çok sevmek zorundadır. Sevgili Peygamberimizi kainattaki her şeyden çok sevmeliyiz” dedi.
Konuşmasını Türk ve Dünya edebiyatında sevgi ve aşk üzerine ele alınan hikayelerden örnekler vererek sürdüren Türköz, "Mecnunun Leylaya duyduğu sevgi ve aşkın zamanla her şeyi yoktan var eden Yüce Yaratıcıya yöneldiğini, maddi şeylere duyulan sevginin geçici olduğunu, asıl olanın dünyaya gönderiliş gayemize uygun bir sevgi ve muhabbet anlayışını gözetmek olduğunu" ifade etti.
Mustafa Türköz, "İnsanları sevmenin ibadet gibi değerlendirildiğini belirterek, Sevgili Peygamberimizin "Arkadaşına güler yüz göstermen senin için sadakadır." hadisini hatırlattı.
Türköz, "Sevgi, dünya terazisinde bir değere sahiptir fakat, ahiret terazisindeki ağırlığı kat be kat fazladır. Bu sebeple dünya hayatında birlikte yaşadığımız insanlara karşı sorumluluklarımız olduğunu bilmeli, onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşmalıyız. Sadece insanlara değil, diğer canlılara da sevgi duymalıyız” dedi.
Öğrenciler tarafından ilgi ile takip edilen İlçe Müftüsü Mustafa Türköz, seminerinin son bölümünde "Sevgi, insanları mutluluğa götürür. Hayatın bize verilen bir emanet olduğunu unutmayalım. Bu bilinçle hareket edelim. Kimseyi incitmeden, kırmadan sevgi ile yaklaşalım. Yunus Emre´nin ifade ettiği gibi, "Yaratılmışları severiz, Yaratandan ötürü.." felsefesiyle insanları, hayvanları, bitkileri sevelim. Babamıza, annemize, kardeşlerimize akrabalarımıza, komşularımıza, çevremizdeki diğer insanlara sevgi ve muhabbetimizi sunalım” dedi.
Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Dinçay, “Değerler Eğitimi kapsamında öğrencilerimize yapmış olduğu katkılarından dolayı İlçe Müftümüz Sayın Mustafa Türköz´e teşekkür ederiz” dedi.(MB-EFE)