23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yılı nedeniyle Kütahya’da düzenlenen etkinlikler, Vali Şerif Yılmaz ve protokol mensuplarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri saat 09.30’da Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen tarafından Zafer Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Daha sonra saat 10.00’da Kütahya Zafer Meydanında Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile devam eden törenlerde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen sunuş konuşması yaptı.
Ortaokul öğrencileri arası şiir okuma yarışmasında birinci olan Fatih Ortaokulu öğrencisi Ceren Şimşek tarafından “23 Nisan” adlı şiirin okunmasından sonra ortaokul öğrencileri arası resim, kompozisyon ve şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından verildi.
Soğuk havada gerçekleştirilen törenler halk oyunları gösterileri ve yarışmalardan sonra sona erdi.(EFE)