AK Parti Malatya Milletvekili aday adayı iş adamı Müslüm Okuşluk, 7 Haziran seçimleri için belirlenen 6 aday ile bundan sonrada da birlikte yürüyeceklerini söyledi.
AK Parti’de kesin aday listelerinin belirlenmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan Malatya Milletvekili aday adayı Müslüm Okuşluk, “25. Dönem AK Parti Milletvekili adaylarının vatana, millete Malatya’ ya hayır ve uğur getirmesini Cenabı Allah’ tan niyaz ediyorum” dedi.
Malatya’da aday gösterilmeyen aday adaylarının da bundan sonra listeye giren 6 aday ile birlikte çalışması gerektiğini ifade eden Okuşluk, “Fitneliğin ve nefsimizin kurbanı olmamamız gerekir. Türkiye’de adaylığı kabul edilmeyen, bazı menfaatçilerin açıklamalarını gülünç buluyorum. Partimizin bunları seçmeyerek ne kadar yerinde bir karar verdiği de böylece görülüyor. Böyle cılız insanların partimizde ve davamızda işi olmayacaklarını anlayıp istifa etmelerinin AK Partinin üzerindeki hışırtının kalkmasına vesile olduğunu düşünüyorum. Amacımız koltuk peşinde koşmak değil, milletimizin duasını almak olmalıdır. Bu şahıslarla aday adayı sıfatıyla bir tutulmaktan ve aynı düşüncede olduğum algısının oluşturulabileceği fikrinden iğreniyorum” ifadelerine yer verdi.
İş adamı Okuşluk açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu davada önde yürümek için destur istendi ama altı kişinin desturunun kabul edileceği bilinerek bu yola çıkıp aday adaylıkları açıklandı.İsimlerin kim olduğunun bir önemi yoktur. Önemli olan bütün aday adaylarının birlik ve beraberlik içerisinde yürüyüp davamıza sahip çıkmasıdır.
Şahsım olarak, Malatya’mız ve milletimiz için çok çalışıp, altı adayımızı da meclise milletvekili olarak uğurlamak için elimden geleni yapacağımı tüm halkımıza bildiriyor ve Aday adaylığı süresince bana destek veren ailem, sevgili gençler ve tüm halkımıza teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Önümüzdeki dönemde artık aday adayı olmayacağımı ve çalışmalarımızın ve desteğimizin milletvekili adaylarımız için devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyuruyorum”