Malatya Büyükşehir Belediyesi, Dağlıca ve Iğdır’da düzenlenen hain saldırıların ardından, şehitlere saygı göstermek için, şehrin Türk bayrağı ile donatılması amacıyla bir kampanya başlattı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir genelinde birçok noktaya Türk bayraklarının asılacağı, vatandaşların da hem şehitlere saygı göstermek hem de birlik ve beraberliği, şer odaklarının her türlü hain planlarına karşı vakur duruşu ve metaneti göstermek için ev ve iş yerlerini Türk bayrakları ile donatmaları istendi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Dağlıca’da yanan ateşin acısı geçmeden, Iğdır’dan gelen kara haber bütün milletimizi derin bir acıya daha gark etmiştir. Yakaladığı büyüme, huzur ve istikrar sayesinde bölgesinin en güçlü devleti haline gelen ülkemizin üzerinde oynanan karanlık oyunlar tekrar sergilenmeye çalışılmaktadır. Unutulmamalıdır ki bu millet bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şer odaklarının hain emellerini kursaklarında bırakmaya devam edecek, birlik ve beraberliğini daha da pekiştirecek, vakur duruşunu sergilemeye devam edecektir. İşte bu nedenle Malatya olarak, teröre karşı tepkimizi, aziz şühedamıza da saygımızı göstermek için şehrimizi el birliğiyle Türk bayrakları ile donatalım. Bu vesileyle son saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, güvenlik güçlerimize de muvaffakiyetler diliyorum" dedi.