MEMUR-SEN Malatya İl Temsilciliği de arda arda gelen terör saldırılarını kınamak ve birlik beraberlik mesajları vermek için bir basın açıklaması yaptı.
Malatya Yeni Cami meydanında yapılan basın açıklamasına yüzlerce vatandaş katılırken vatandaşlar ellerindeki bayraklarla sloganlar atarak terörü lanetledi.
Basın açıklamasının ardından saldırılarda hayatını kaybedenler ve şehit olanlar için dua edilip gıyabi cenaze namazı kılındı.
Toplanan grup adına açıklama yapan MEMUR-SEN Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, “Başta Dağlıca ve son olarak bugün Iğdır’da yaşanan ve milletimizi derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.
Terörün bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir. Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin ve kardeşlik hukuku gelişsin ilkesiyle başlatılan milli, kardeşlik sürecinde yeni katliamlar yapmak, kan ve gözyaşı siyasetini devam ettirmek için planlar yapan PKK terör örgütü, haince saldırılarıyla milletimizin birliğine ve dirliğine tuzak kurmuş, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıkmıştır. İçerden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerinin adları, haince planları ve amaçları ne olursa olsun, 78 milyonun hep birlikte geleceğe yürüyüşünü, yeniden büyük Türkiye’yi inşa yolculuğunu engelleyemeyecekler, gelecek umutlarımızı söndüremeyeceklerdir” diye konuştu.
Vatandaşların teröre karşı tek yürek olması gerektiğini belirten Yıldırım, “Gün teröre karşı topyekun, omuz omuza, el ele olma günüdür. Gün şehitlerimizi, gazilerimizi, ailelerini ve tüm terör mağdurlarını yalınız bırakmama günüdür. Terörü hep birlikte yenebiliriz, el ele vererek terörü tarihin çöğ sepetine atabiliriz” ifadelerini kullandı.
Teröre karşı ortak söylem ve eylem birlikteliğinin sağlanması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Suçlamalar anaların gözyaşlarını dindirmiyor, yüreklere düşen ateşi söndürmüyor. Şunu iyi bilelim ki yaralarımızı ayrışarak değil, bütünleşerek sarabiliriz, acılarımızı kavga ederek değil, kardeşlik içinde kalarak paylaşabiliriz. Acının ülkesi, dili, dini, ırkı yoktur” şeklinde konuştu.