Malatya Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ekrem Şenol, Milli eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmenliğini yargıya taşıyacaklarını söyledi.
Şenol, sendika binasında yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini yayımlayarak, uyguladığı zulüm halkalarına bir yenisini eklemiştir. Yönetmelik incelendiğinde birçok skandal göze çarpmaktadır dedi.
Aday öğretmenlerin değerlendirilmelerinde yazılı, sözlü sınavlar gibi ucube yöntemler bulunduğunu ifade eden Şenol, şunları söyledi:
"Öğretmenliğin yüksek eğitimini almış ve KPSS gibi bir sınavdan alnının akıyla çıkmış aday öğretmenlerimizi alacakları üç kuruş maaştan soğutmak için türlü yollar deneyen MEB’i kınıyoruz. Çalışanların haklarıyla uğraşmak yerine hükumete arka bahçe göreviyle meşgul olan hormonlu bir sendikaya üye kazandırmak amacında olan bu yönetmelik bu hormonlu sendikanın adeta tehdit manifestosu olmuştur.
Rotasyon gibi bir tehlikeyi içinde barındıran yönetmelik öğretmenleri adeta resmi sürgüne yöneltmektedir. Atama başvurusu olmayan, hakkında idari bir işlem tesis edilmeyen, yaşadığı bölgede hayatını belli bir düzene oturtmuş öğretmenlerimize uygulanacak bu zorunlu göç adeta bir sürgündür. Biz biliyoruz ki, rotasyonun ileri ki safhaları iller arası rotasyon hatta uluslararası rotasyona ulaşacaktır. Cumhurbaşkanı Somali’de Endonezya’da okullar açılmasını isterken belki de bu amaca hazırlanıyordu. Öğretmenlerin emekliliklerini cazip hale getirip maaşlarında iyileşme yaparak ve onlardan boşalacak yerleri genç öğretmenlerle doldurarak çözüm bulunacak meseleye, rotasyon gibi içi boş bir yöntemle yaklaşmak öğretmen atama ve yer değiştirmelerini iyice çıkmaza sokacaktır.
Bunların dışında mazerete bağlı tayinlerinin zorlaştırılması, alan değişikliğinde yaşanan keşmekeşler, fen ve sosyal bilimler liselerine sınavsız olarak öğretmenlerin geçebilmesi ve birçok sorunu içinde barındıran; adını Öğretmenleri Meslekten Soğutma ve Pişman Etme Yönetmeliği koyacağımız bu yönetmeliği Genel Merkez nezdinde yargıya taşıyacağız."