AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve İl Başkanı Hakan Kahtalı, Kale İlçe Başkanlığı’nda mahalle başkanları ile bir araya gelerek, 1 Kasım erken genel seçimi öncesi istişare toplantısı yaptı.
İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bozdağ’ın da eşlik ettiği toplantıda mahalle bazlı seçim çalışmaları ve sandık yönetimleri konuşuldu. Konuşmasına tüm şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Her şehit haberi ile yüreğimiz dağlanıyor” ifadelerini kullandı.
Parti teşkilatlarında önemli bir görev üstlenen mahalle başkanlarının çalışmalarında büyük katkı ve destekleri olduğuna vurgu yapan Kahtalı, “Bizler tüm teşkilatlarımız ile 1 Kasım’da yapacağımız seçime hazır durumdayız. Şu anda ilçelerimizi tek tek gezerek, parti teşkilatımız ile istişare ve değerlendirme toplantılarımızı yapıyoruz. Bu toplantılarımızda seçim kampanyamız süresince mahalle mahalle izleyeceğimiz seçim stratejimizi belirleyerek, bu çerçevede bir yol haritası oluşturuyoruz. 7 Haziran seçimlerinde yaşanan oy kaybını telafi etmekle kalmayıp, bunun da üzerine çıkmalıyız. Çalışmalarımızı, stratejimizi bu hedef üzerinden yoğunlaştırmamız gerekiyor” dedi.
“GÜN SİYASET YAPMA GÜNÜ DEĞİLDİR”
Kale’nin her seçimde AK Parti’nin kalesi olması özelliği ile Malatya İl Teşkilatı’nın gurur kaynağı olduğunu ifade eden Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Bugün bu toplantı vesilesi ile sizlerle bir arada olmak çok önemli. Mahalle başkanları olarak siz değerli kardeşlerimiz, tabanda vatandaşlarımızın nabzını en iyi tutan, aynı zamanda teşkilatın yükünü omuzlayan arkadaşlarımızsınız. Bu bakımdan sizlere çok önemli görev düşüyor” dedi.
Milletvekili Tüfenkci, bu acılı günlerde siyaset yapmanın yüreklere ağır geldiğini dile getirerek, “Gün siyaset yapma günü değildir. Her gün yüreğimizi dağlayan acı haberler ile sarsıldığımız bu günlerde tek yapmamız gerek terörü en şiddetli şekilde lanetlemek olmalı. Teröre ve teröriste destek olan, onun propagandasını yapan yayın organlarına, sivil toplum kuruluşlarına, tüm herkese karşı tavır almalıyız. Bu yaşanan acı olaylar Recep Tayyip Erdoğan’a, Ahmet Davutoğlu’na veya AK Parti’ye karşı durma meselesinden çok daha öte. Terör artık ülke meselesi, milli bir mesele olma noktasına gelmiştir. Bunun için tüm kardeşlerimizin, özellikle de Kürt kardeşlerimizin ciddi manada şiddete, teröre karşı dik durup başını kaldırmalı, tavrını göstermelidir” sözlerini kaydetti.