AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, "7 Haziran seçimiyle birlikte yeni bir sıçrama ve kalkınma hamlesi yapmak istiyoruz" dedi.
Tüfenkci, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını Kuluncak İlçesi’nde sürdürdü. Kuluncak ilçesinde esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlarla bir araya geldi. İlçeye bağlı mahalleleri de ziyaret eden Tüfenkci, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılanlarla, AK Parti’nin 13 yılda yaptıklarını dikkate aldığımızda her alanda 3-5 kat bu memlekete hizmet yaptık. 7 Haziran seçimleriyle de yeni bir sıçrama ve kalkınma hamlesi yapmak istiyoruz" diye konuştu.
Tüfenkci, hem tarımın çeşitlendirilmesi hem de kayısıya alan bazlı destek verme noktasında gayret göstereceklerini belirterek, bugüne kadar çiftçiye ekipman, gübre ve mazot desteği verdiklerini kaydetti.
AK Parti’nin hizmetleriyle ve yaptığı icraatlarla övündüğünü dile getiren Tüfenkci, AK Parti’nin hiçbir zaman hayal satmadığını ve seçim ekonomisi uygulamadıklarını kaydetti. Tüfenkci, "Asla popülist siyasete prim vermedik. İnsanları aldatmak için siyaset yapmadık. Yapamayacağım hiçbir şeyi vaat etmedik. AK Parti, bizzat milletin kurduğu parti. Bizim milleti aldatma gibi bir lüksümüz yok. Dolayısıyla biz milletimizle beraber yol yürümeye devam edeceğiz" dedi.
AK Parti davasının bir memleket davası olduğunu ifade eden Tüfenkci, şunları söyledi:
"AK Parti davası, kişilerin davası değil. AK Parti davası, bir memleket davasıdır. AK Parti davası, bir Türkiye sevdasıdır. Türkiye’nin 7 Haziran seçimleriyle beraber, AK Parti’nin bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlere milletimiz ’tamam mı’ diyecek, yoksa ’devam mı’ diyecek onun tercihini yapacak. Birileri eski Türkiye’nin özlemi içerisinde; istiyorlar ki gazete manşetleriyle hükümetler kurulsun, hükümetler düşsün. Muhalefetin hiçbirisi tek başına iktidarı istemiyor. Hiçbirisi ’biz tek başına iktidara geleceğiz’ demiyorlar. ’Yüzde 25, yüzde 35 oy hedefliyoruz’ diyorlar. O oyla iktidar olunmuyor, peki ne yapacaksınız? ’Biz koalisyon yapacağız’ diyorlar. Kimlerle yapacaksınız? HDP’siyle, MHP’siyle koalisyon yapacaklar. Birbirleriyle zıt gibi görünüyorlar ama esasında hepsi de, ’AK Parti gitsin, yerine kim gelirse gelsin’ diyen insanlar. Ülkenin menfaatini düşünmüyorlar. Birileri kandan besleniyor, silahların gölgesi altında siyaset yapıyor. Tehditle, şantajla insanlardan oy almaya çalışıyor. Birileri de onun karşısında gerçekten Türkiye için, Türkiye ekonomisi için bir projesi olmayan, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Biz, Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük ki, esasında hepsi de bir araya gelebiliyorlarmış."