Artan terör saldırılarına bir tepkide Malatya Türk Ocakları Şubesi’nden geldi.
Son olarak Hakkari ve Iğdır’da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıları lanetlemek ve teröre karşı birlik, beraberlik mesajları vermek için bir basın açıklaması yapan Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, “Bütün insanlar bir araya gelip bir yumruk gibi olmalıdır. Çünkü vatan için gün birlik olma günüdür” dedi.
Son haftalarda yapılan terör saldırılarında hayatını kaybedenlere ve şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Günata, “Son şehit haberlerine her gün yenileri artarak eklenmektedir. Her gün gelen şehit haberleri hepimizi derinden yaralamıştır, Türk Milletinin başı sağ olsun” diye konuştu.
Terör örgütüne verilen tavizlerin bu sonuçları doğurduğunu iddia eden Günata, “Düşmana taviz vermek yenilmektir, taviz dosta verilir. Ülke bir iç savaşın eşiğine gelmiştir. Buradan tüm sorumlulara sesleniyorum, ya gereğini yapın ya da millet gereğini yapar. Millet gereğini yapınca da taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmaz, tarih bize bunu öğretmiştir. Türkiye’nin dört bir yanından şehit haberleri gelmeye devam ederse bu milleti kimse durduramaz” ifadelerini kullandı.
Böyle bir ortamda siyasi mülahazalardan uzak durulması gerektiğini dile getiren Günata, “Vatan için gün birlik günüdür. Bütün siyasi partiler, bütün STK’lar, bu konuda duyarlı olan bütün insanlar bir araya gelerek toplumun bir yumruk gibi bir olduğunu dosta düşmana göstermelidirler, çünkü başka Türkiye yok, başka diyara gidecek durumumuzda yok” şeklinde konuştu.