14-18 Eylül 2015 tarihlerinde Malatya’da düzenlenecek olan Türkiye Goalbal 3.Lige Yükselme Şampiyonası’nda Malatya’yı temsil edecek olan Yeşilyurt Goalbal Takımı, hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor.
Türkiye Görme Engellileri Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan 3.Lige Yükselme Şampiyonası’na katılacak olan 40 ilden birçok takım arasından sıyrılıp 3.Lige çıkmayı hedefleyen Yeşilyurt Goalbal takımı, Yeşiltepe Spor Salonu’nda yaptığı antrenmanla güç depoladı. Dış transferde kadrosunu güçlendirecek takviyeler yaptıktan sonra gözünü 3.Lige diken Goalbal Takımı, Antrenörler Mustafa Sağınak ve Onur Doğan gözetiminde sıkı bir çalışma döneminden geçiyor.
Takımın antrenmanını ziyaret eden Kulüp Başkanı Şerif Büyükdaş, 3.Lige Yükselme Şampiyonası için umut dolu sözler sarf etti. Oyuncuların moral ve motivasyonlarının iyi bir düzeyde olduğunu ifade eden Büyükdaş, “Bizim öncelikli hedefimiz 5 gün boyunca Malatya’da düzenlenecek olan 3. Lige Yükselme Şampiyonası’nda güzel sonuçlar alarak bir üst lige çıkmaktır. Bu hedefe ulaşmak içinde gereken çalışmaları yapıyoruz, takımımızın çalışmaları çok iyi bir ortamda devam ediyor. Oyuncularımıza sonuna kadar güveniyoruz” dedi.
Kulübe verdiği destekten ötürü Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini ileten Başkan Büyükdaş, ”Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat bize maddi ve manevi anlamda çok ciddi destek veriyor, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Turnuvada alacağımız güzel sonuçları Başkanımıza armağan etmek istiyoruz, bir üst lige çıkma başarısına ulaşırsak kupayı Başkanımıza hediye edeceğiz” dedi.
Turnuvada çok zorlu takımlarla karşılaşacaklarını ifade eden eden Büyükdaş, ”İlimizdeki üç ayrı spor salonunda gerçekleşecek olan yükselme şampiyonasında çok çetin ve zorlu takımlarla karşılaşacağız. Bir çok takım kadrosunu birinci ve ikinci liglerden gelen oyuncularla takviye etti, bütün takımları yakından takip ediyoruz ona göre önlemler alıyoruz. İstanbul, Kahramanmaraş, Konya ve Manisa’dan çok güçlü takımlar gelecek, birinci lig ayarında bir turnuva bizi bekliyor. Biz oyuncularımıza sonuna kadar güveniyoruz, çok iyi çalışıyoruz. Bizi desteklemeye gelecek olan sporseverlerin vereceği destekle inşallah 3.Lige çıkarız” dedi.
Takımın Antrenörlerinden Mustafa Sağınak, hazırlıkların çok yoğun tempoyla devam ettiğini söyledi. Yükselme şampiyonasında çok güçlü takımlarla karşılaşacaklarını belirten Antrenör Sağınak, ”Elimizdeki imkanlar doğrultusunda turnuvaya çok iyi hazırlanıyoruz, kadromuzu yeni takviyelerle güçlendirdik. Turnuvanın ilimizde olmasının avantajlarını sonuna kadar kullanarak hedefimizi hayata geçirmek istiyoruz. Takımdaki moraller gerçekten çok iyi, oyuncularımızın gayreti ve isteği bizi mutlu ediyor. Aşırı yükleme yapmadan taktik çalışmalarla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yükselme şampiyonasına tüm sporseverleri davet eden Antrenör Sağınak” Malatya adına gerçekten önemli bir organizasyon düzenlenecek. Görme engelli sporcularımızın tribün desteğine çok büyük ihtiyaçları olacak. Sporseverlerden isteğimiz maçlarımıza gelsinler ve bu arkadaşlarımıza moral desteği sağlasınlar. Engeli kardeşlerimizin sportif faaliyetleri nasıl yaptıklarını, sosyal ortamlarda neler başardıklarını herkesin görmesini istiyoruz. İnşallah Malatyalıların desteği ile buradan şampiyon çıkarak hedefimiz ulaşacağız” dedi.