Manisa Akhisar İlçe Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şubesi tarafından genç neslin ailelerine, öğretmenlerine ve çevresine karşı sevgi, hoş görü ve saygısını arttırmaya yönelik hazırlanan "Akhisar’dan Yükselen Değerler" projesi ekim ayı itibariyle başlayacak.
Akhisar İlçe Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mustafa Akkuyu ve Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem’in Akhisar ‘da ki eğitim kurumlarında uygulanması amacıyla hazırladıkları “Akhisar’dan Yükselen Değerler” projesi Ekim ayı itibariyle başlıyor. Genç neslin ailelerine, öğretmenlerine ve çevresine karşı sevgi, hoş görü ve saygısını arttırmaya yönelik hazırlanan projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Akhisar İlçe Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mustafa Akkuyu, projenin eğitim kurumları yöneticileri, öğretmen ve velileriyle yaptığı birebir görüşmeler sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Projedeki amaçları hakkında da bilgiler veren Akkuyu, Akhisar’daki eğitim kurumlarında, eğitim gören bazı öğrencilerin, değerler eğitimi özünden uzak bir yaklaşımla, arkadaşlarına, öğretmenlerine, dış çevreye ve ailelerine zaman zaman, sevgisiz ilgisiz, yardımlaşma ve paylaşmadan uzak davranışlar sergilediklerini hal, hareket ve sözlerinde saygısızlık boyutunda yaklaşımlarda bulunduklarını, bunun altında yatan nedenin ise; fedakârlık, kardeşlik, hoşgörü, acıma, şefkat, adalet, vatanseverlik, merhamet gibi bir takım değerlerden yoksun olmalarının göstergesi olduğunu, bunun için Hayat Boyu Öğrenme Merkezi olarak Akhisar Halk Eğitimle işbirliği halinde çözüm yollarını aradıklarını, böylece projenin doğduğunu belirtti. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Müdürü Süleyman Erdem’se, "Öğrenci eğitimi ve öğretiminin aileden uzak ve kopuk olamayacağının bilincinde olan kurumumuz “Okullar Hayat Olsun “projesi kapsamında hem öğrencilerimize hem de ailelerine, değerler eğitimi kapsamında, eğitimler vermeyi planlıyoruz. Böylece Mehmet Akif’in Asım’ın Nesli diye tabir ettiği nesle, aileleriyle birlikte ulaşmış, bizi biz yapan değerlerimizi karakter haline dönüştürme yolunda öğrencilerimize ışık tutmuş oluruz." dedi. Proje kapsamında, Akhisar’dan 6 pilot okul seçtiklerini belirten Erdem, genel hedeflerinin Milli ve manevi değerlerimizle ilgili, alanında uzman kişi kurum ve kuruluşlardan destek alarak Seminer, Konferans çalışmaları Akhisar genelinde uygulayarak, Manisa’ya ve ülke geneline yayılmasını sağlamak, olduğunu söyledi.
Projede kapsamında gençleri ödüllendirmeyi de ihmal etmeyeceklerini dile getiren Erdem, ailelerin desteklerini beklediklerini söyledi.