Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Finlandiya’da gerçekleştirilen Rokua Jeopark komisyon çalışmaları ve konferansın ardından Helsinki Büyükelçisi Adnan Başağa’yı ziyaret etti. Açıkdil ziyarette Kula Jeoparkı ile ilgili Büyükelçi’ye bilgiler verdi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ve Kula Jeoparkı Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş, Finlandiya’da önemli şehirlerinden olan Qulu’da gerçekleşen Rokua Jeoparkı Konferansı ve komisyon çalışmalarına katıldı. Çalışmaların ardından Açıkdil ve beraberindeki heyet Helsinki Büyükelçisi Adnan Başağa’yı ziyaret etti. Açıkdil, Büyükelçi’ye komisyon toplantıları ve konferans hakkında bilgi verirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin de Jeoparklar Birliği çalışmalarını aktardı. Açıkdil, Kula’nın turizme kazandırılması amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin titizlikle çalıştığını söyledi. Kula evlerinin restorasyonunun Kula Jeoparkı’na stratejik değer kattığını sözlerine ekleyen Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi’nin turizmi geliştirecek ve ülkeye değer katacak her türlü çalışmanın içerisinde ve destekçisi olacağını söyledi.
"TÜRKİYE’NİN TEMSİLİYETİ ADINA KULA JEOPARKI ÖNEMLİ"
Türkiye’nin temsil edilmesi noktasında desteğe her zaman hazır olduklarını belirten Helsinki Büyükelçisi Adnan Başağa da, “Böyle bir koordinasyonda Türkiye’nin bulunması bizleri oldukça memnun etti. Bu tür toplantı ve etkinlikler Avrupa Birliği hatta dünya genelinde önem arzediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi adına UNESCO sertifikalı Kula Jeoparkı’nın ve dolayısıyla Türkiye’nin temsil edilmesi için her zaman desteğe hazırız” diye konuştu.