Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Belediye Tesisleri Yeşil Salonunda fırın işletmecileriyle toplantı yaptı.
Fırıncılar Odası Başkanı Yusuf Ziya Ateş’in da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Can, fırıncıların sorunlarını dinledi.
İlk olarak fırıncıların sorunlarını dinleyen Başkan Can, fırıncı esnafının kendi aralarında birliktelik sağlayamadığını söyledi.
Tarsus’ta yaşayan, Tarsus’taki havayı teneffüs eden herkese eşit hizmet anlayışını uygulamak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Can, “Biz halktan ve haklıdan yanayız. Biz daha öncede göreve geldikten sonra sizlerle bir araya geldik. Her meslekte olduğu gibi sizlerin işi de zor. Çünkü insanların arz talebini bilemiyorsunuz, bilseniz kaç ekmek bugün yenilecek, kaç ekmek tüketilecek ona göre üretim yaparsınız. Maalesef bu mesleğinde zor yanı günlük ekmek tüketiminin değişmesi ama netice itibari ile herkesin alnının teri ile bir geçim kaynağı var. Çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkını hep birlikte çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hangi dilden, hangi ırktan, hangi milletten, hangi memleketten olduğunuz, hangi partiyi tuttuğunuz önemli değil, siz aynı taraftasınız fırıncısınız, hepiniz meslektaşsınız. Acınızı beraber paylaşacaksınız, mutluluğunuzu beraber paylaşacaksınız. O zaman sizler kendi aranızda bir sıkıntı varsa kendiniz çözmelisiniz ama çözemezseniz belediye olarak bize düşen ne ise onu halk ve haktan yana uygularız. Belediye taraf olmaz, belediye herkesin belediyesidir. Biz hepinizin belediyesiyiz. Bize oy vereninde, vermeyenin de, sevenin de, sevmeyenin de Tarsus’ta yaşayan, Tarsus’taki havayı teneffüs eden herkese biz hakkaniyeti eşit hizmet anlayışını uygulamak zorundayız.”
Başkan Can, fırıncılara önümüzdeki günlerde tekrar bir toplantı yapacak.