Mersin’de kaçak olduğu gerekçesiyle el konularak bir depoda müsadere edilen yaklaşık bin 400 ton çürümüş etin kokusu, mahalle sakinlerini canından bezdirdi.
Mersin Gümrük Müdürlüğü’nce el konulan ve merkez Akdeniz ilçesi sınırları içinde kalan Çay Mahallesi’nde bulunan bir depoda müsadere edilen yaklaşık bin 400 ton çürümüş et, mahalle sakinlerinin hayatını çileye çevirdi. Özellikle hamile kadınların ve hastaların, mahalleyi saran yoğun kokuya dayanamadığı, çocukların vücutlarının yara bere içinde kaldığını ileri süren vatandaşlar, birçok kişinin de akşam saatlerinde mahalleden ayrılarak, daha uzakta bulunan yakınlarının evlerinde kaldığını ifade ettiler.
Mahalle sakinleri, D-400 karayolu üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesinin kuzeyinde bulunan soğuk hava deposundaki etlerin kokma nedenini, elektriklerin kesik olması nedeniyle soğutma yapılamamasına bağlıyor. Vatandaşlar, 3 ayı aşkın bir süredir depoda bekletilen çürümüş etlerin üzerindeki brandanın akşama doğru kaldırıldığını, bu nedenle de saat 19.00’dan sonra kokunun artarak dayanılmaz bir hal aldığını ifade ediyorlar. Öte yandan, bin 400 ton civarında bozulmuş etin saklandığı deponun duvarları da çürüyen etlerin yarattığı etkiden dolayı yer yer çatladığı ve bozulan etlerden sızan kan ve suların, deponun avlusuna ve sokağa taştığı belirtiliyor.
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, gelen yoğun şikayetler üzerine Gümrük Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Görüşmede, çürümüş binlerce ton etin imhasına bugün başlanacağı, ancak bu sürecin 15 gün sürebileceği belirtildi. Çay Mahallesi sakinlerinin çürümüş tonlarca et kokusuna maruz bırakılmasına tepki gösteren Mutlu, mahalle halkının günlerdir sosyal medya, cep telefonu üzerinden veya bizzat belediyeye gelerek şikayette bulunduklarını ve sorunun çözülmesini istediklerini dile getirdi. Mutlu, sorunun kendilerine intikal ettiği günden başlayarak çözümü için çaba gösterdiklerini, yetkililerle görüştüklerini ve bugün başlanacağı belirtilen etlerin imhasında da belediye olarak ekipler ve iş makineleriyle çalışmalara yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.