Mersin Marina Yelken ve Yat Spor Kulübü’nün, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlediği yelken yarışlarında mücadele eden minik yelkenciler, bayramı optimist yarışları ile kutladı.
Marina Yelken ve Yat Spor Kulübü, Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin 89. yıl dönümü ve Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Mersin Marina önünde optimist yarışı düzenledi. Yarışlara kulüpte yelken kursu alan çok sayıda minik yelkenci katıldı. Üç etap üzerinden yapılan yarışlarda dereceye giren yelkenciler madalyayla ödüllendirildi. Yelken sporcularına madalyalarını Mersin Marina Genel Müdürü Emekli Deniz Albay Ahmet Çakıroğlu, Kulüp Başkanı Cengiz İnangül ve Yelken Antrenörü Celal İlkul taktı.
Yarışların ardından açıklama yapan Mersin Marina Genel Müdürü Çakıroğlu, denize kıyısı olan kentlerin medeniyetin beşiği olduğunu belirterek, “Denizci gençler yetiştirmek zorundayız. Bunun için çocuklarımızı deniz sporlarına yönlendirmeliyiz. Mersin Marina Yelken ve Yat Spor Kulübü’nün ilk kez düzenlediği yelken kurslarımıza katılım oldukça fazla. Bunun her geçen gün artacağına inanıyorum” dedi.
Antrenör İlkul da miniklerin yelken sporu sayesinde küçük yaşlarda yardımlaşma duygusunu öğrenerek, denizi sevdiklerini ifade ederek, “Yelken sporu ile minikler hem denizi seviyor hem de denizin zorlukları ile nasıl baş edileceğini öğrenerek yaşama hazırlanıyor. Bu nedenle yelken sporu yapan gençler daha başarılı oluyor” diye konuştu.