Mersin ilçesi Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, son günlerde artan terör olaylarının birer oyun olduğunu ve Türk milletinin bu oyuna düşmeyeceğini söyledi.
Şehit haberlerinin son derece üzücü olduğunu ifade eden Tollu, “Her gün yaşanan terör olayları sabrımızı zorluyor ancak dikkatli olalım, oyunlara gelmeyelim” dedi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaptığı açıklamada memleketi kaosa sürüklemek isteyen çevrelerin tehlikeli oyunlar oynadığını öne sürerek, vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı. Terör olaylarının bir oyun ve tuzak olduğunu belirten Tollu, yapılan saldırılarla vatandaşları sokağa dökmeye çalışıyorlar dedi.
Bu sorunu birlik ve beraberlik içinde atlatmak gerektiğini söyleyen Tollu, şöyle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. 3-5 çapulcuya pabuç bırakacak bir devlet asla değildir. Hainler cezasını elbette bulacaktır. Memleketi karıştırmaya çalışan hainlere, bölücülere verilecek olan en iyi cevap Türk bayrağıdır. Biz şehrin belirli yerlerine Türk bayrağı asarak bu tepkimizi ortaya koyduk. Vatandaşlarımızdan da isteğimiz, bu konuda duyarlı davranarak ev ve iş yerlerine bayrak asmalarıdır. Sokağa dökülmek hainlerin ekmeklerine yağ sürmek olur. Erdemlimiz milli duyguları çok hassas vatandaşlarımızla dolu. Şer odaklarına verilecek en anlamlı cevap bayrak etrafında kenetlenerek oyunlara gelmemektir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun Allah sabırlar versin."