Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, sokak ve kaldırımların parke taşı kaplanması ile kaldırım bordürlerinin yenilenmesi için İller Bankası’ndan kredi almak üzere Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk’e yetki verdi.
Akdeniz Belediyesi Haziran ayı olağan Meclis Toplantısı, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk başkanlığında yapıldı. Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Akdeniz Belediyesi sınırları içerisindeki sokaklar ile kaldırımların parke taşı ile kaplanması ve kaldırım bordürlerinin yenilenmesi teklifine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geldiği şekliyle ve oybirliği ile kabul edilen teklife göre, İller Bankası’ndan kredi kullanılacak. Kredi almak üzere Eş Başkan Türk’e yetki verilirken, kullanılan kredi ile belediye sınırlarında ihtiyaç duyulan sokaklarda yol ve kaldırımlara kilitli parke taşı örülecek, kaldırım bordürleri yenilenecek.
Toplantının bir diğer gündem maddesinde ise Bahçeler Caddesi’nin bir bölümünün ‘içkili yer bölgesi’ olması yönündeki teklifin komisyon raporu ele alındı. Barış Mahallesi’nde bulunan Bahçeler Caddesi’nin bir bölümünün ‘içkili yer bölgesi’ olarak tespitini içeren İmar, Çevre, Plan Bütçe, Gençlik Spor Sağlık, Eğitim Kültür ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyon raporları, komisyonlardan geldiği şekilde ve oy çokluğu ile kabul edilerek yürürlüğe girdi.