Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, üniversitede okuyan öğrencilerin kariyer geleceklerine ışık tutmak amacıyla, Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksekokulu’nda ’Kariyer Günleri’ düzenledi.
İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü, 2013 yılında Mersin Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İrtibat noktası ile iş ve meslek danışmanları aracılığı ile haftanın iki günü üniversite öğrencilerine danışmanlık hizmeti verirken, fakülte ve meslek yüksekokullarında da paneller düzenliyor.
Bu çerçevede, Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksekokulu’nda ’Kariyer Günleri’ düzenlendi. Etkinlikte, kurum personelleri Serkan Özada ve Özlem Yüzbaşıoğlu tarafından kurumun tanıtımı yapılırken, iş hayatı ile ilgili bilgiler verildi. İŞKUR Mersin İl Müdürü Mustafa Kutlu, Mersin’deki bütün üniversitelerde ’kariyer günü’ etkinlikleri planladıklarını, bu plan dahilinde merkeze uzak ilçelere giderek üniversite öğrencilerine İŞKUR’u tanıtmayı hedeflediklerini belirtti. Kutlu ayrıca, üniversite öğrencilerinin işbaşı eğitim programıyla hem deneyim kazandıklarını hem de asgari ücret düzeyinde gelir elde edebileceklerini kaydetti. İşverenler için ise özellikle istihdam etmeyi planladıkları kişileri, bu programdan faydalandırarak kendi personelini kendi iş yerinde maliyetsiz yetiştirme fırsatı sunduklarını ifade etti.