Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kent merkezi, ilçe ve köylerde, yol, alt yapı ve genişletme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin birçok noktasında yol çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehir içerisinde yoğun şekilde kullanılan Yenişehir ilçesi Akkent Mahallesi 32. Cadde’nin imar planına uygun olarak genişletme ve alt yapı çalışmasına başlandı. Kazı ve dolgu işleri tamamlanan 32. Cadde’de bordür, kaldırım ve asfaltlama çalışması yapılıyor. Sakarya Caddesi, İnönü Caddesi ve İstasyon Meydanı’nda ise yol bakım ve onarım çalışması yapıldı.
Öte yandan, merkeze uzak birçok mahallede de yol çalışmaları gerçekleştiriliyor. Geçmişte sathi kaplaması bulunan Gözne-Ayvagediği yolunun bozulması sonucunda, 4 bin 500 ton asfalt kullanılarak, sıcak asfalt, kaplama çalışması yapıldı. Ayrıca Kürkçü, Burhan, Yanpar, Puğkaracadağ, Parmakkurdu yollarının da asfaltlama çalışması sürüyor. Çalışma kapsamında toplam 2 bin ton asfalt kullanıldı.
Ekipler, Yenişehir’e bağlı Emirler, Değirmençay ve Uzunkaş Mahallelerinde 12 kilometre uzunluğunda yola ve Tarsus’a bağlı İncirgediği Mahallesi’nde 10 kilometre uzunluğunda yola 2. kat sathi kaplama çalışması da yaptı. Ayrıca Değirmençay yolunda bakım ve onarım, Tol-Kuzucubelen yolunda ise asfalt altı sıkıştırma ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor. İmara uygun yol açma çalışmaları kapsamında ise Yenişehir ilçesi İstemihan Talay Caddesi’nin, Üniversite Caddesi’nden sonraki bölümünde kazı ve dolgu işlemlerine devam ediliyor.
Tece’de, MESKİ’nin alt yapı çalışmalarını tamamlaması ile başlanan yol ve asfaltlama çalışmaları da sürüyor. Çalışmalar kapsamında Tece’nin birçok noktasında 4 bin 900 ton asfalt kullanıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi işbirliğiyle Anamur Ören Mahallesi’nde asfaltlama çalışması yapılıyor. Çalışmalar kapsamında Ören Sahil Yolu (Antik Kent) ve Nasrettin grup yolları asfaltlanarak, toplam 5 kilometre uzunluğundaki yolun yapımı tamamladı. Kalınören grup köy yolları asfaltlama çalışması da tamamlandı. Gercebahşiş Mahallesi ile Yeni Mahalle Mevkii bağlantı yolunda 2. kat asfalt programına alınan yolda asfalt bakım ve onarım çalışması yapılıyor.
Silifke’de de çalışma yapan ekipler, Atatürk Bulvarı’nda kaldırım ve sıcak asfalt çalışmasına devam ediyor. Ayrıca Silifke’ye bağlı Kargıcak, İmambekirli, Senir, Nuriköy, Pelitpınarı Mahalleleri yollarından, Zeyne, Şarlak Mahalleleri yollarına kadar sathi kaplama asfalt çalışması sürdürülüyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, “Engelsiz Yaya Yolu Projesi” ile kentin birçok noktasında da çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında engelsiz kaldırım ve yollar ile kentsel yaşam alanları engellilere uygun hale getiriliyor. Sakarya Caddesi, İstiklal Caddesi, Muğdat Camii önü, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı arası yol bakım ve onarım çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, kaldırımlara engellilerin geçişini kolaylaştıracak rampalar ve görme engelliler için Sarı Çizgi Uygulaması çalışmaları yapıyor. Daha önce de görme engelliler için sesli sinyalizasyon sistemini devreye sokan belediye, engellilerle ilgili çalışmalarına devam ediyor.