Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçede bulunan semt pazarlarının üzerini kapatmak ve daha modern hale getirmek için çalışmalara başladı.
Mezitli Belediyesi, ilçede bulunan semt pazarlarını daha sağlıklı ve kullanışlı hale getirmek için harekete geçti. Bu kapsamda, ilçedeki semt pazarlarının üzerini kapatmaya başlayan ekipler, Akdeniz Mahallesi’ndeki pazar yerinde çalışmalarını tamamladı.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, üzeri kapatılan pazar yerini ziyaret etti. Başkan Tarhan’a ziyaretinde, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Köç, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan, Mezitli Pazarcılar Dernek Başkanı Abdulhalim Batur ve CHP Mersin Milletvekili Adayı Hüseyin Çamak da eşlik etti.
Başkan Tarhan, burada yaptığı açıklamada, halkın ve esnafın daha rahat ve sağlıklı bir şekilde pazar yerinden faydalanabilmeleri için başlattıkları çalışmaların aşamalı bir şekilde gerçekleştireceğini belirtti. Pazaryeri ziyaretlerinde ve alışveriş esnasında, boyu uzun olduğu için çadırların en çok kendisini rahatsız ettiğini belirten Tarhan, "Pazaryerindeki ziyaretlerimde ve alışveriş yaparken hep eğilerek gezinirdim. Bundan sonra pazar yerini rahat bir şekilde gezebilirim. Tabi ki, önceliğimiz halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek. Semt pazarlarımız daha önce pazarcı esnafımızın derme çatma brandalarıyla kapalıydı. Kışın yağmurun, yazın güneşin etkisiyle halkımız ve esnafımız bu konuda oldukça rahatsızdı. Biz zaten bu sorunu çözeceğimizi söylemiştik. İlçemizdeki tüm sorunları biliyor ve çözüme kavuşturuyoruz. Şimdi ilkini düzenlediğimiz Akdeniz Mahallesi semt pazarımızı halkımızın kullanımına sunduk. Sırayla diğer mahallelerimizdeki semt pazarlarımızın da üzerlerini kapatacağız" dedi.
Mezitli Pazarcılar Dernek Başkanı Abdulhalim Batur ve Yönetim Kurulu üyeleri de pazarcı esnafının sorunlarıyla yakından ilgilenmesi ve yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Tarhan’a teşekkür etti.