Mersin Valisi Özdemir Çakacak, KOBİ’lerin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını arttırması bakımından KOSGEB desteklerini çok önemsediklerini belirtti.
Vali Çakacak, KOSGEB Mersin Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, kurum müdürü Mehmet Yılmaz’dan çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. KOSGEB Mersin Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yılmaz, KOBİ uzmanları ve uzman yardımcıları tarafından karşılanan Çakacak, Türkiye’nin 2023 hedeflerine giden yolda KOSGEB’in önemli bir rol aldığını kaydederek, “KOSGEB tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de KOBİ’lerimizin rekabet gücünü geliştirmeye ve girişimcilik kültürlerini yaygınlaştırmaya yönelik nitelikli hizmetler ve destekler sunmaktadır. KOBİ’lerimizin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını arttırması bakımından KOSGEB desteklerini çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
KOSGEB Müdürü Yılmaz ise Nisan 2015 itibariyle veri tabanlarına kayıtlı işletme sayısının 15 bin 443’e ulaştığını bildirdi. 2010-2014 yılları arasında KOSGEB tarafından verilen hibe desteği tutarının 20 milyon TL’ye ulaştığını dile getiren Yılmaz, 2011-2014 yılları arasında ise girişimcilere ve Ar-GE firmalarına toplamda 1,3 milyon TL’lik sıfır faizli geri ödemeli destek kredisi sağlandığını ifade etti. KOSGEB tarafından her yıl düzenlenen KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri kapsamında başarılı KOBİ ve girişimcilere Türkiye genelinde 8 kategoride ödüller verildiği anımsatan Yılmaz, “2014 yılında gerçekleşen ödül töreninde, 8 kategoriden 2’sinde Türkiye birinciliğini Mersin ilimizde faaliyet gösteren ve Ar-Ge İnovasyon Programı kapsamında desteklediğimiz firmalarımız almıştır” dedi.