Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrenciler için ‘Beyaz Önlük’ töreni düzenlendi. Törene Bayındırlık ve İskân Eski Bakanı Erman Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, 2007 yılında kuruluşu imzalanan Tıp Fakültesi’nin ilk öğrencilerini 2012 yılında kabul ettiğini söyledi. Aydoğan, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Morfoloji binası bu yıl hizmete girdi ve ilk derzsimizi dün öğrencilerimiz ile yaptık. 2016 yılında da Eğitim ve Araştırma Hastanemiz tamamlanacak. Fakülte olarak bu yıl 82 öğrenci geldi. Öğrenci sayımız 300’e yaklaştı. Fakültemizi tercih eden öğrenci sayısına baktığımızda Muğla 11 öğrenci ile ilk sırada. İkinci sırada İzmir var. Bu yıl Tıp Fakültesinde okumak için tercih eden öğrencilerimizin yüzde 50’lik bölümü Ege Bölgesinden. Üniversite yerleştirme puanına bakıldığında 1 milyon öğrenciden 12 bin 600’ncü öğrenci gibi yüksek bir rakam ile öğrenci kabul etmişiz. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu rakamı daha da yükselterek Türkiye’nin önemli Tıp Fakülteleri arasında yer almak” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni en yüksek puan ile kazanan öğrencilerden Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka mahallesinde oturan Ömer Yusuf Kaya yaptığı konuşmasında Muğlalı olarak Muğla Tıp Fakültesinde okumanın ayrıcalığını vurgu yaparken, “Bilginin sevgi ile bütünleştiği bir üniversitede okumaktan son derece mutluyum. Üniversiteyi kazanabilmek için çoğu zaman uykusuz kaldık, yeri geldi ümitsizliklere kapıldık. Ama sonunda başardık. Bizim için hazırlanan Morfoloji binası hizmete girdi. İnşallah önümüzdeki Eğitim ve araştırma Hastanesi de hizmete girecek. Böylesine önemli bir Fakültede okumanın ayrıcalığını yaşayacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi’ni kazanan 82 öğrenci beyaz önlük Bayındırlık ve İskân Eski Bakanı Erman Şahin başta olmak üzere protokol üyeleri tarafından öğrencilere giydirildi.