Muğla’nın Bodrum ilçesinde binlerce vatandaş, ardı ardına gelen şehit haberleri nedeniyle teröre lanet yürüyüşlerine devam etti.
Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 Bin kişi ilk olarak meydanda görevli polislerin yanına giderek önce saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okudu. Vatandaşlar daha sonra, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Bodrum uyuma Şehitlerine sahip çık’, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Atatürk gençliği görev başında’ gibi sloganlarla Neyzen Tevfik Caddesi üzerinden Bodrum Özel Eğitim Merkez Komutanlığı’na yürüdü.
Bodrum Özel Eğitim Merkez Komutanlığı önünde terörü lanetlemeye devam eden vatandaşlar burada da Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuyarak aynı yoldan geri döndüler. Onlarca motosikletli vatandaşın da katıldığı yürüyüşte vatandaşlar alkışlar ve sloganlarla tepkilerini dile getirdiler. Bodrum Belediye Meydanı’na geri dönen gruptan yaklaşık 500 kişi Bodrum Barlar Sokağı’na girerek teröre lanet yürüyüşüne devam etti.
Araçlarıyla ilçenin bir çok mahallesinden bayraklarıyla Bodrum’a gelen vatandaşlar ise gecenin ilerleyen saatlerine kadar Bodrum sokaklarında dolaşarak terörü lanetlemeye devam ederken, bazı gençler Bodrum Belediye Meydanında bulunan Kızılay Kan Bağış aracında Türk Bayraklarıyla birlikte kan bağışında bulundu.
Gece boyunca bazı gruplar HDP Bodrum ilçe binasına doğru yürümeye çalışırken, birçok girişim Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından engellendi ancak gecenin ilerleyen saatlerinde HDP ilçe binasına gelen yaklaşık 20 kişilik grup binanın camlarını ve tabelasını taş atarak kırdıktan sonra bölgeden uzaklaştı. Olayın yaşandığı HDP ilçe binasına çok sayıda polis ekibi yönlendirilirken, bina önünde sabaha kadar polis ekipleri nöbet tuttu.
Yaşanan terör olayları nedeniyle Bodrum’da bulunan gece kulüplerinde müzik çalınmazken, teröre lanet yürüyüşlerinin devam edeceği öğrenildi.