Bodrum Belediyesi Personeline yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim çalışmaları sürüyor.
Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği Belediye Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen eğitime konuşmacı olarak Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı ve Türkiye Belediyeler Birliği Yapı Komisyon Başkanı Abdurrahman Keleş katıldı. Bodrum Belediyesi Ortakent-Yahşi Toplantı Salonunda gerçekleşen eğitimde Abdurrahman Keleş, İmar Müdürlüğü Personeline “İmar Denetimi ve Cezalar”, “Kat Mülkiyeti”, “Kaçak Yapı”, “Kıyılarda İmar Planları ve Yapılaşma”, “Arsa ve Arazi Düzenlemesi” konularında eğitimler verdi.
“İmar Denetimi ve Cezalar” hakkında verilen eğitimde 3194 Sayılı İmar Kanunu’na göre uyulacak kurallar, imara aykırı olan yapılara verilecek cezalar ve yapıların yıkımı, imar para cezaları konuları anlatıldı.
“Kat Mülkiyeti” ile ilgili de; kat mülkiyetinin kurulması, ortak giderlere katılma, sorumluluklar, yargı yolu, tescil, işyerleri, ortak alanlardan yararlanma, kat mülkiyeti kanunu özelinde yapı denetimi ve cezalardan bahsedildi.
“Kaçak Yapı” hakkında ise ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılar başta olmak üzere 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32’nci madde uygulaması, para cezaları, Kabahatler Kanunu ile ilişkisi, yıkılacak derecede tehlikeli yapı ve yapıların yıkım işlemleri konuları işlendi. Ayrıca 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 42’nci madde uygulamasının açıklanması, yargı yolu ve mahkeme kararlarının uygulanması gibi konuların üzerinde de hassasiyetle duruldu.
Toplam 7 saat süren eğitime 50 belediye personeli katıldı.