Muğla’nın Marmaris ilçesinde CHP’liler, kendilerine hakaret ettiğini ileri sürdükleri Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve CHP Marmaris İlçe Başkanı Mehmet Oktay’ın da bulunduğu bir grup CHP’li, Marmaris Adliyesi önünde toplandı. 65 kişinin imzaladığı suç duyurusu dilekçesi, Marmaris Cumhuriyet Savcılığına verildi.
İl Başkanı Alban, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, AK Parti Marmaris Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan’ın geçen hafta 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğramasını şiddetle kınadıklarını ifade ederek, saldırıdan haberlerinin olmadığını belirtti. Alban, saldırıyı azmettirenleri de yakalanması gerektiğini kaydetti
Saldırının siyasi olduğunu iddia edenlerin, olayı CHP ile bir alakası olmayan bir duruma taşıdıklarını ileri süren Ablan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Saldırının ardından hastane önünde çekilmiş bir görüntü sosyal medyaya düştü. Görüntüde bir kişi CHP’lilere hakaret ediyor. Bu görüntüleri suç duyurusuyla birlikte savcılığa ilettik. Bu kişinin kamuoyu önünde tüm CHP’lilerden özür dilemesini bekliyoruz".
CHP İlçe Başkanı Mehmet Oktay ise CHP’lilere hakaret eden kişinin aynı zamanda Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı da olan Ayyıldız olduğunu ileri sürdü. Oktay, "Olayın üzerinden 4 gün geçti. Ayyıldız’ın özür dilemesini bekledik. Ancak kendisinden böyle açıklama gelmediği için suç duyurusunda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.