Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapılan Genç Erkekler Hentbol Türkiye Şampiyonası’nda, Beşiktaş Türkiye şampiyonu oldu.
A Grubunda Ankara Maliye Milli Piyango Spor, Roinbow Kayseri Spor, Adana Yeşilyurt Spor, B Grubunda; Büyükşehir Belediye Ankara Spor, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor, Ordu Gençler Birliği; C Gurubu; İstanbul Cent Kolejli Spor, Nilifer Belediye Spor, İzmir Büyükşehir Belediye Spor ve D Gurusunda ise, Hentbol Bursa Spor, Beşiktaş ve Zonguldak Sanat Teknik Spor kulübün ve 12 takımın yer aldığı Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda Beşiktaş Şampiyon olurken, Maliye Milli Piyango Spor 2. İstanbul Çent Kolejli 3. ve Ankara Büyükşehir Belediye Spor 4. oldu.
Oynanan Beşiktaş; Maliye Milli Piyango Spor final maçından sonra konuşan Şampiyon Beşiktaş Antrenörü Yusuf Ali Kurt; “ Beşiktaş olarak bu karşılaşmalara çok iyi hazırlık geçirmiştik. Bu gün burada da semeresini gördük. Maliye Milli Piyango Spor Takımı karşısında zorda olsa galip gelerek Genç Erkeklen Hentbol Türkiye Şampiyonu olduk. Mutluyuz. Oyuncularıma kutluyorum. Geleceğin Hentbol Mille Takımı işte bu gençlerden kurulacaktır. Hepsine güveniyorum. Çok iyi hentbolcu sporcular var. Kendilerini kutlayıp, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “Genç Erkekler Hentbol Türkiye Şampiyonasının ilçemizde yapılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Burada başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Murat Bey, İl müdürümüz Bekir Çeker Beyin çok büyük katkıları vardır; onlara teşekkür ediyorum. İlçemizde bu tür organizasyonların büyük mutluluk duyuyoruz. Başka alanlarda da bu tür organizasyonların yapılmasını bekliyoruz. İlçemize ve ülkemizin tanıtılmasında önemli olduğunu düşünüyorum. Emeğe geçen herkese de çok teşekkür ediyorum. Çentilmen ve güzel bir müsabaka oldu; ufak defek bir şeyler olmasına rağmen çentilmence geçti. Sonuçlar güzel oldu” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Devrim Karakuş ise; “ Muğla İl Müdürlüğü olarak Hentbol Federasyonu’nun destekleri ile yaptığımız bu organizasyonların devamı gelecektir. Çünkü bütün Muğla için bu müsabaka için özellikle Genç Erkekler Hentbol Türkiye Şampiyonasının Ortaca İlçesi’nde gerek halkıyla gerek yaşantısıyla kaynaşmayı ve başkasına saygı duyabilen ilçenin Türkiye Şampiyonası gibi çok önemli ve ciddi olarak müsabakanın yapılması için önemli bir yerdi Ortaca. Başta Ortaca’nın Belediye Başkanı’na, katılan İlçe Emniyet Müdürü’ne ve Ortacalı seyircilerimize ve başından sonuna kadar emeği bulunan İlçe Müdürümüze ve emeği geçen yetkililere ve yüzümüzü ağarttıkları bir sonraki dönemde daha büyük organizasyonların ev sahipliği yapması için bize güç verdiler. Teşekkür edip, tebrik ediyorum” diye konuştu.
Final maçından sonra Şampiyon Beşiktaş’ın madalyalarını ve Kupasını Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, 2. olan Maliye Milli Piyango’nun kupasını İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, 3. olan İstanbul Cent Kolleji’nin kupasını Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Devrim Karakuş ve 4. olan Ankara Büyükşehir Belediye Spor’un madalya ve kupasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Sözgen tarafından verildi.