Muğla İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü öğrencilere DASK Sigortası için kumbara dağıttı. Birinci derecede deprem bölgesi Muğla’da zorunlu deprem sigortası yaptırılmasını sağlamak ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan Muğla AFAD yetkilileri, kumbaranın yanı sıra, DASK afişi, broşür, el ilanı ve tanıtım CD’si dağıttı.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)’ın ülkemizde deprem bilincini geliştirmek ve zorunlu deprem sigortası uygulamasını yaygınlaştırmayı amaçlayan çalışmalar kapsamında dağıtılan kumbaralara günde 50 kuruş atılması ile bir yılda Doğal Afet Sigortası ücretinin yeterli olacağı açıklandı. İnsanların bu sigortayı yaptırdıkları zaman gelen bir doğal afetten sonra evsiz kalmayacakları ve deprem sigortası için kumbara dağıtıldığı belirtildi.
Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Koray Ece, özellikle çocuklara deprem sigortasının önemini aşılamak ve farkındalık yaratmak için DASK kumbarası ve bunu yanında deprem hakkında bilinçlenmelerini sağlayan afiş, broşür ve tanıtıcı CD’ler dağıttıklarını söyledi. Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından DASK okullar arası kız futbol şenliğinde Bin 500 adet kumbara dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyleyen Ece, DASK’ın Muğla’da yaygınlaşması için bu tür etkinliklerin yıl boyu devam edeceğini açıkladı.