Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Bodrum’a gelen öğrenciler, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile tanıştı.
TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı tarafından Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik kapsamında Bodrum’a 150 öğrenci geldi. Öğrenciler için Bodrum Belediye Gıda A.Ş. Yelken Cafe’de öğle yemeği düzenlendi. Yemeğe öğrencilerin yanı sıra Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, okulların görevli idarecileri, belediye meclis üyeleri ile TÜRSAB yetkilileri katıldı.
TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel yaptığı açıklamada; “TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu olarak gençlerimize Bodrum’u tanıtmak ve alternatif turizm çeşitleri hakkında bilgi vermek için bir etkinlik düzenledik. Etkinlik kapsamında Milas, Yatağan ve Menteşe ilçelerinden öğrenciler Bodrum’a geldi.” dedi.
“İNANIRSANIZ, MÜCADELE RUHUNUZU KAYBETMEZSENİZ; ÖNÜNÜZDE HİÇBİR ENGEL DURAMAZ”
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum’un Türkiye’nin dünyaya açılan en medeni kapısı ve barış topluluğu ile yaşayan bir bölgesi olduğunu ifade ederek; “Bodrum olarak ismimiz biliyorsunuz ki; uluslararası arenada, en yukarlarda dalgalanıyor. Etrafınıza baktığınızda, Türkiye’nin çoğu yerinde olmayan dünya markası otellerin Bodrum’da olduğunu göreceksiniz. Benim için arkadaşlar, hayatta telafisi olmayan 3 şey vardır; birincisi eğitim, ikincisi sağlık, üçüncüsü de spordur. Bunlar benim için olmazsa olmazdır. Şuna da inanıyorum; ileride savaşlar, topla tüfekle değil sağlıkla olacak. Biz yöneticilerin en büyük görevi, sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Burada sizlerle olmaktan son derece memnunum. İçinizden ne geliyorsa sorabilirsiniz. Ben 53 yaşındayım. İnanırsanız ve mücadele etme ruhunuzu asla kaybetmezseniz; hiçbir engel sizin önünüzde duramaz.” dedi.
“BİZİM EGE BÖLGESİ’NİN RUHUNDA ASLA PES ETME DUYGUSU YOKTUR”
Konuşmasını devamında Başkan Kocadon, “Hayatı bir otoban olarak görmeyin. Ara sıra patika yollara da gireceksiniz hatta lastiğimiz de patlayacak. Onu değiştirmek için zaman ayıracağız. Ama yenilgiler asla düşünce olmaz, emekleyince olmaz, yanlış yollara sapınca da olmaz. Ne zaman olur arkadaşlar, biliyor musunuz? Yenilgiler, pes ettiğiniz zaman olur. Bizim Ege Bölgesi’nin ruhunda -kadınlarımızda olsun erkeklerimizde olsun- asla pes etme duygusu yoktur. Mücadele etme ruhu burada her zaman yüksektir. Bu nedenle sizlere hizmet etmekten de son derece mutluyum. Benim de sizlere tavsiyem; lütfen, bu mücadele etme ruhunuzu asla yitirmeyin ve sevginizden, saygınızdan, günaydın demekten, merhaba demekten asla korkmayın. Gözlerinizdeki bu ışık bu enerji bana yansıyor. Onun için, bana da bu enerjiyi verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“ENGEL DİYE BİR ŞEY TANIMIYORUM. SADECE ZORLANDIĞIMIZ ŞARTLAR VAR”
Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Başkan Kocadon, bir öğrencinin sorduğu “Yolunuza çıkan en büyük engel nedir?” şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:
“Yoluma çıkan en büyük engeli arkadaşlar şöyle anlatayım; Bodrum çok zor süreçlerden buraya geldi. Bakın, unutmayın; Bodrum birinci derece sürgün yerinden bugün bir dünya markası oldu. İşte bu sürgün zamanındaki en büyük engeller, bizim zamanımızdaydı. Yolumuz yoktu, elektriğimiz yoktu, okulumuz - hastanemiz yoktu. Bunların hepsi bir engeldir ama asla yılmadık. 24 saat değil; ertesi günden 1 saat daha, 25 saat çalışarak arkadaşlar, Bodrum’u bu günlere getirdik. Onun için o engeller bizim hep daha fazla çalışmamıza sebep oluyor. Onun için ben engel diye bir şey tanımıyorum. Engel yoktur. Sadece zorlandığımız şartlar var. Onun için engel yok hayatta. Benim, engel diye bir kavramım yok sizin de olmayacak.”
ÖĞRENCİLERE, ŞAMPİYON BODRUMSPOR’UN ATKILARI HEDİYE EDİLDİ
Konuşmasının ardından Başkan Kocadon, günün bir anısı olarak misafirlere namağlup şampiyon olarak 3.lige yükselen Bodrumspor atkısından hediye etti. Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, kendilerini misafir eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a, Yatağan ilçesine özgü de hediyeler takdim ederek düzenlenen yemek için Başkan Kocadon ile personeline teşekkür etti.
TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ise etkinliğe katkılarından dolayı Mehmet Kocadon, Rıza Karakaya ve Tarcan Oğuz ile Yelken Cafe’ye de birer teşekkür plaketi sundu.
Hediyelerin takdimi sonrası Başkan Mehmet Kocadon öğrencilere Bodrumspor’un branşları hakkında bilgi verdi. Bodrumspor Kulübü’nün Bodrum bayrağını sadece futbolda değil birçok spor branşında Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında dalgalandırdığını belirtti. Kocadon ayrıca Bodrumspor’un başkanı Rıza Karakaya’yı misafir öğrenciler ile tanıştırarak; “Bodrumspor Kulübümüzün bu üstün başarılarından dolayı Rıza Başkanıma sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” dedi.