Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Gıda Meslek Komitesi üyeleri, gıda sektörü ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Muş’ta Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı’nı (Muş TSO) ziyaret etti.
Muş TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şihmus Sinecem ve meclis üyeleri tarafından karşılanan KOTO Gıda Meslek Komitesi üyeleri ile Muş’un gıda sektöründeki faaliyetleri konuşuldu. Aralarında Muşlu iş adamlarının da bulunduğu komite üyeleri, kendi faaliyetleri ile ilgili bilgi vererek Muş’taki gıda sektörü hakkında bilgi aldı. Muş TSO meclis üyeleri de Muş’ta gıda sektöründe faaliyet gösteren esnafların yaşadığı sorun ve sıkıntıları dile getirdi. Toplantıda konuşan TSO Başkan Yardımcısı Şihmus Sinecem, Muş’ta faaliyet gösteren gıda işletmeleri ve imal ettikleri ürünler hakkında bilgi verdi. Muş’un yatırım sorununun olduğunu söyleyen Sinecem, “Yatırımcı, kendisini güvende hissettiği yerde yatırım yapmak ister. Zamanında bölgemizde yaşanan olumsuz hadiselerin ceremesini çekiyoruz. Bunların üstesinden gelmek için son yıllarda ele alınan çözüm sürecini çok önemsiyoruz. Biz bu sürecin nihayete ermesi ile bölgenin ekonomik anlamda kalkınacağını düşünüyoruz. Son iki yıldır silahlar konuşmuyor. Vatandaş eskiye oranla bir huzur içindedir. Çözüm sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanması ile ülke genelinde özellikle bu bölgede ekonomik tedirginliğinde ortadan kalkmasını umut ediyoruz. Bizim bölgeye yatırımcıların gelmemesinin sebebi bu tedirginliktendir” dedi.
Muş’un pazar sorununun olduğunu kaydeden Sinecem, “Muş’ta büyük zorluklarla faaliyete koyulan işletmelerimiz ürünlerine pazar oluşturma imkanı bulamıyor. Muş’ta imal edilen kaliteli ürünlerimizi dış piyasada sergileyemiyoruz. Ürünler kaliteli ancak üzerinde Muş yazılı olduğu için talep edilmiyor. Bu anlamda sıkıntılarımız var, bunun üstesinden gelmeye çalışacağız. Bölge olarak yatırıma müsait bir ilimiz var. Devletin buraya yatırım yapması için ciddi teşvikleri var. Ama buna rağmen dışarıdan buraya gelen yatırımcılar, ‘Burada bir sorun olursa ne yaparım?’ endişesi ile yatırım yapmıyorlar. Umut ediyoruz ki çözüm sürecinin tamamlanması ile bunları da atlatacağız” diye konuştu.
Sinecem konuşmasının sonunda KOTO Gıda Meslek Komitesi üyelerine Muş’a geldiklerinden dolayı teşekkür etti. Toplantı, karşılıklı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.