Uçhisar Belediyesi tarafından Ariana Sustainable Luxury Lodge ve Elai Restaurant katkılarıyla düzenlenen Uçurtma Şenliği Bağlıdere Vadisi girişinde yapıldı.
Uçurtma Şenliği’ne Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Neon Turizm Genel Müdürü Koray Yetik, Ariana Sustainable Luxury Lodge Genel Müdürü Haluk Erkal, Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Fatih Arıkan, Uçhisar Belediye Meclis Üyeleri, Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.
Çok sayıda katılımcıyla gerçekleşen şenlikte çocuklar kadar büyükler de uçurtma uçurtmanın heyecanını yaşadı.
Şenlik süresince destekçiler tarafından şenliğe katılan çocuklara 300 adet uçurtma, Uçhisar Belediyesi tarafından şapka ve su dağıtıldı. Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Uçhisar Belediyesi tarafından bu yıl ilki yapılan uçurtma şenliğinin geleneksel hale getirileceğini, hem çocuklar hem de aileler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, amaçlarının senede bir gün de olsa çocuklara aileleriyle birlikte güzel bir gün yaşatmak olduğunu söyledi. Şenlikte çocuklarıyla birlikte uçurtma heyecanı yaşayan aileler çocukluk günlerini hatırladıklarını ifade ederek şenliği düzenleyenlere teşekkür ettiler.
Uçurtmaların uçurulmasından sonra şenliğe katılanlara Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan yemek dağıtımı yapıldı.