Nevşehir Belediyesi değişik müzik aletlerinin kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamak ve bu alanda yeteneği olan kişilerin daha etkin çalışma yapmalarına imkan sağlamak amacıyla yaz dönemi müzik eğitimlerine devam ediyor. Özellikle öğrencilerin yaz döneminde boş vakitlerinde müzik aletlerini kullanmalarını sağlamak amacıyla başlatacağı eğitim çalışmalarına katılmak isteyenler kayıt işlemlerini 12 Haziran 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaptırmaları gerekiyor.
Nevşehir Belediyesi, 2006 yılından beri müzik aletlerini kullanma konusunda beceri kazanmak isteyen her yaş grubundan vatandaşların yararlanmaları amacıyla Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde, müzik aletleri içerisinde oldukça yaygın bir kullanıma sahip Bağlama, Kanun, Ney, Gitar ve Keman eğitimi kursları düzenliyor.
Alanlarında uzman bir eğitici kadrosu tarafından yaz döneminde de açılacak Halk Oyunları, Halk müziği Korosu eğitimlerinin yanı sıra Bağlama, Gitar, Ney ve Keman eğitimlerine her yaş grubundan kişiler başvuruda bulunabiliyorlar.
Öğrencilerin özellikle uzun yaz dönemi tatillerini etkin ve yararlı bir şekilde geçirmelerine de yardımcı olunması amacıyla açılacak eğitim kursları Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.