Niğde Sevgi Evleri öğrencileri için mezuniyet gecesi düzenledi.
Sevgi Evleri öğrencilerinin Niğde İl Kültür Merkezi salonunda düzenlediği geceye Niğde Valisi Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Aile Sosyal Ve Politikalar İl Müdürü Harun Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Sevgi Evleri Öğretmenleri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Öğrenciler hazırladıkları Mehter Takımı, tiyatro gösterileri, Ege yöresine ait Efe Oyunu, dans gösterisi halk oyunu ve kurdukları koro ile şarkı söyleyerek gelen misafirlere gösterilerini sundular.
Programda konuşma yapan Aile Sosyal Ve Politikalar İl Müdürü Harun Koca şu şekilde konuştu; ‘‘ Eğitim sadece kitaplardaki bilgilerin aktarılması, öğrencilere öğretilmesi faaliyeti değildir. Çocuklarımızın ileri ki yaşlarda kendilerine güvenin artmasına, kitaplardaki bilgilerin sosyal ve kültürel faaliyetlerde de kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Bir öğrenci okuldaki zamanını tamamını kitaplardaki bilgilere ayıra bilir. Fakat bu bilgiler onun gelişmesinin ve dış dünyaya açılmasını pek sağlayamaz. o yüzden kitaplardaki bilgilerin yanında sportif faaliyetlerde müzik tiyatro gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerle de çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirmeleri gerektirir. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle kendilerini geliştiren çocukların kendilerine öz güveni artar ve ayrıca ileri ki hayatlarında daha olgulu ve bilgili kararlar verebilirler’’ diye konuştu.
Sosyal Aile Ve Politikalar İl Müdürü Koca ‘‘ Devletimiz yuvalara ve çocuklarımıza her türlü maddi ve manevi desteği vermektedir. Biz idarecilere düşen görev ise bu şekilde ki sosyal ve kültürel faaliyetlerimizle çocuklarımızın kişisel gelişimlerini sağlamak toplumumuza, vatanımıza, milletimize ve devletimize yararlı birer eleman olarak birey olarak yetiştirmektir’’ şeklinde konuştu.
Program bitiminde sonra ise tüm çocuklar sahneye çıkarak eğlendiler.