Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Darbe teşebbüsü şer olmasına rağmen milletin birlik ve beraberliğine vesile olduğu için şerden hayır çıktı” dedi.
Başkan Enver Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından geçen iki haftayı değerlendirdi. Yılmaz, darbe teşebbüsünün şer olmasına rağmen milletin birlik ve beraberliğine vesile olduğuna dikkat çekerek şerden hayır çıktığını vurguladı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, uydudan yayın yapan bir TV programına konuk oldu. Darbe girişiminin olduğunu Ankara’dan gelen telefonla öğrendiğini söyleyen Başkan Yılmaz, herhangi bir askeri hareketlilik yaşanması durumunda müdahale etmek üzere iş makinelerinin ve kamyonların hazır olması talimatını verdiğini söyledi. Başkan Enver Yılmaz, Ordu’da böyle bir durum olmamakla birlikte sürecin sükûnet ve birlik içerisinde atlatıldığını belirtti.
“Suriye gibi olabilirdik”
Başkan Yılmaz, Ramazan Bayramı’nda Ordu’da büyük bir sel ve heyelan afeti yaşandığını hatırlatarak, “Sel ve heyelanın neden olduğu zararı telafi etmek için çalışmalara yeni başlamışken yaşanan darbe girişimi, selin etkilerini unutturduğu gibi insanların geleceklerine yönelik planlarını da unutturdu. Kısa süreli bir karamsarlık havası olsa da çok çabuk toparladık. Allah muhafaza yoksa Suriye gibi olabilirdik” diye konuştu.
Başkan Enver Yılmaz, Paralel İhanet Çetesi’nin(PİÇ) 4-5 ana noktada yoğunlaştığına dikkat çekerek, “Bunların birincisi adliye teşkilatı, ikincisi emniyet teşkilatı, üçüncüsü askeriye ve dördüncüsü de istihbarat birimleri ile önemli kurumların personel birimleridir. Adliye ve emniyete müdahale edilmişti, askeriyeye de müdahale edilmek üzereyken son bir hamleyle bu girişime kalkıştılar” ifadelerini kullandı.
“Ülkemizi işgal etmek istediler”
Darbecilerin amaçlarının ülkeyi işgal etmek olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, İslam dininin ismini kullanarak hareket eden vatan hainlerinin yaptıkları girişimle dünyanın enerji merkezi olan bölgede İslam coğrafyasının Avrupa’ya açılan kapısı ve köklü bir devlet geleneği olan Türkiye’yi ortadan kaldırmak istediklerini kaydetti.
Şerden hayır çıktığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Önceden bunlar içerisindeki bir kısım insanla ilgili kamu kurumlarının elinde birtakım bilgiler vardı. Ancak bu yapıyla ilgili olanlar tam olarak tespit edilememişti. Bu girişimle birlikte art niyetli insanlar kendilerini deşifre etti. Böylece kimin ne yapmaya çalıştığı görülmüş oldu” dedi.
“Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacak”
Türkiye’nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirten Başkan Enver Yılmaz şöyle devam etti: “Bu çapta bir girişimi Cumhurbaşkanımız dahil kimse öngörememişti. Ancak milletimizin dik duruşu sayesinde bu badireyi atlattık. Büyük devlet olacaksak bu tür zorlukları aşmamız gerekiyor. Bundan sonrasının daha kolay olacağına 2023, 2071 hedeflerine daha kolay ulaşacağımıza inanıyorum.”
“Cadı avı yapılmayacak”
Başkan Yılmaz, Ordu’da yaşanan görevden uzaklaştırmalar, gözaltılar ve tutuklamalara da değinerek, “280’in üzerinde Milli Eğitim personeli, 120’nin üzerinde Emniyet mensubu, 20 civarında Adliye mensubu ve diğer kurumlardan farklı sayılarda kişiler görevlerinden uzaklaştırıldı. Bazı kurumlarda ise çalışmalar devam ediyor. Bundan sonra da hukuki süreçler işletilecek. Zannedilmesin ki bunlar 1-2 günde tespit edildi, bu mümkün değil. Devlet her şeyi biliyor, bunlarla ilgili gerekli takibatları daha önceden yaptı ve şimdi de o bilgilere göre hareket ediliyor. Cadı avı yapılmıyor” açıklamasında bulundu.