Ordu’nun Fatsa ilçesinde Ordu Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen “E-defter, E-fatura ve Usul İncelemeleri” başlıklı seminer Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşti.
Seminere Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel başta olmak üzere Fatsa, Ünye, Kumru, Korgan, Aybastı ve Kumru ilçelerinde ki mali müşavirler katıldı.
Verilen eğitimlerin ücretsiz olduğunu belirten Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel, “Ordu odamıza bağlı tüm müşavir arkadaşlarımıza bu seminer ücretsiz olarak veriliyor. Fatsa’da Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı üyeleri de verilen seminere davet ederek onlar da burada bu eğitimi alıyorlar. Türkiye’de cirosu 10 milyon TL’yi geçen herkesin 1.1.2016 tarihinden itibaren e-fatura, e-defter tutma zorunluluğu var. Artık mevcut defterlerini kullanamayacaklar. Elektronik ortamda defterlerini tutacaklar ve Maliye de elektronik ortamda onların kontrolünü sağlayacak. Bizler işimizi en işi şekilde takip eden bir odayız ve bu anlamda bu semineri burada düzenledik” dedi.
“E-defter, e-fatura ve Usul İncelemeleri” semineri İstanbul Mali Müşavirler Odası Temel Eğitim ve Staj Merkezi Başkan Yardımcısı Nevzat Pamukçu ve İstanbul Mali Müşavirler Odası Eğitmeni Haluk Bursalı tarafından verildi.