Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, “Fatsa Kooperatifi çok düzgün çalıştığı için ödeyebileceği esnafa kredi veriyor ve bu yüzden sıkıntıya girmiyor” dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Fatsa ilçesi hinterlandı bakımından arkasındaki ilçelerle güç alarak ticaret merkezi konumunda yer alıyor. Her kooperatif dağıttığı krediden komisyon alır. Kredi kullanan esnafına kefil olur. Ödenmediğinde o kesilen paralardan banka alacağını tahsil eder ve senetleri kooperatife gönderir. Fatsa Kooperatifi çok düzgün çalıştığı için ödeyebileceği esnaflara kredi verdiği için bu tür sıkıntılara girmiyor. Fatsa’da kredi kullanan esnaflarımız kredilerini zamanında ödüyor ve kooperatifin varlıklarına banka dokunmuyor. Diğer bölgede bulunan kooperatifler Fatsa kooperatifimizi örnek alsınlar. Kredi vereceği kişileri iyi ölçüp geri ödeyeceğini bildikleri kişilere kredi versinler” diye konuştu.
Ordu ve Giresun bölgesinin için en önemli geçim kaynağının fındık olduğunu belirten Yüksel Kaya, “Fındık olmadığı zaman işte buna bağlı olmuyor. Ticari hayat bitiyor. 250 milyon lira kooperatifler vasıtasıyla piyasaya para sürüldü. İşlevimiz çok büyük bu anlamda. Başarı ile yönetiyoruz. Kooperatifler olmazsa hiçbir banka bizim esnaflarımıza bizim kullandırıldığımız derecede kredi kullandırmaz. Esnaf kardeşlerimden isteğim ihtiyaçları kadar kredi kullansınlar ihtiyaç fazlasını almasınlar kimse de zarar girmesin” şeklinde konuştu.