Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının yarın biteceğini belirterek, "Ordu’da 8 bin 500 öğretmenimizle sürdürdüğümüz eğitim-öğretim yılı sonrası 132 bin 500 öğrencimiz karne alacak" dedi.
Türkiye genelinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılı 12 Haziran Cuma günü(yarın) sona eriyor. Ordu’da da eğitim-öğretim yılının sorunsuz bir şekilde geçtiğini ifade eden Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ordu genelinde 8 bin 500 öğretmen ile sürdürdükleri 2014-2015 eğitim-öğretim yılı sonrası 132 bin 500 öğrencinin karne alacağını söyledi. Liselerin son sınıfında olan 3 bin öğrencinin ise Lisans Yerleştirme Sınavı’na(LYS) gireceğini vurgulayan Türkkan, bu sınavlarda görev yapacak öğretmenlere ve çevrede bulunacak olan vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.
"BOL BOL KİTAP OKUYUN"
2014-2015 eğitim-öğretim yılı ardından karne alacak 132 bin 500 öğrenciye tavsiyelerde bulunan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, "Eğitim-öğretim yılı yarın sona eriyor. Bu yıl 8 bin 500 öğretmenizle yürüttüğümüz eğitim-öğretim yılının ardından 132 bin 500 öğrencimiz karne alacak. Önlerinde uzunca bir tatil var. Bu tatilde ellerinden geldiğince kitap okumalarını ve kelime hazinelerini geliştirmelerini isterim. Bu hem gelecek yıl ki dersler için bir hazırlıktır hem de girecekleri sınavlarda başarılarını arttıracaktır. Ayrıca bu yıl lise son sınıfta bulunan 3 bin öğrencimiz LYS’ye girecek. Rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimizle sürekli ilgileniyorlar. Bunun dışında benim uyarılarım salonlarda görev yapacak olan öğretmenlerimize olacak. Salonlarda görevli öğretmenlerimizden o gün topuklu ayakkabı giymemelerini ve sınav esnasında bir birleri ile konuşarak öğrencilerin dikkatlerini dağıtmamalarını istiyorum. Ayrıcı o gün asker uğurlayacak, düğün yapacak vatandaşlarımızdan da 3 saat sabır etmelerini istiyorum" diye konuştu.