Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ordu Şubesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla ’Ümmet Yürüyüşü’ düzenlendi.
Altınordu ilçesi Yeni Mahalle’de öğle namazının ardından başlayan ’Ümmet Yürüyüşü’ bayraklar ve sloganlar eşliğinde İsmet Paşa Caddesi boyunca devam etti. Yürüyüşte bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Ordu Şube Başkanı Ahmet Rauf Kutlutaş Çanakkale Zaferi’nin üzerinden 100 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Çanakkale, Yemen’den Kosova’ya, Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Arnavut, ümmetin her renginden Müslüman’ın Emperyalizme karşı birlikte savaştığı son cephedir" dedi.
"TARİH BİR TOPLUMUN HAFIZASIDIR"
Çanakkale Savaşı’nın çok zar şartlarda geçtiğini ifade eden Kutlutaş, 250 bin insanının hayatını kaybettiğini söyledi. Bir milletin tarihine gençlerin sahip çıkacağını ifade eden Kutlutaş, "Çanakkale’de 1 milyonun üzerinde insan savaşmıştır. Metrekareye 6 bin mermi düşmüştür. Bir alay asker 3 dakika içerisinde hakka yürümüştür. 500 binin üzerinde kayıp vardır. Savaşa katılan her iki kişiden biri yaşamını yitirmiştir. Bir hilal uğruna 250 bin canımız şehadet şerbetini içmiştir. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Tarih bir toplumun hafızasıdır, hafızası olmayan toplumların gelecek tasavvuru da olmaz. Yeni nesillere Çanakkale’de olup biteni anlatmak bu toprakların geleceğine sahip çıkmaktır. O gün Çanakkale’deki şehadetler, bugün bizim buradaki dualarımız barışı, kardeşliği, ve adaleti getirecektir" diye konuştu.
Program "Çanakkale’den mektup var arkadaşlar" mektubunun okunmasının ardından sona erdi.