Ünye Devlet Hastanesi resmi açılışı yarın gerçekleştirilecek.
Ordu’nun Ünye ilçesinde yapımı tamamlanan 300 yataklı yeni Ünye Devlet Hastanesi, resmi açılıştan 2 gün önce poliklinik hizmeti vermeye başladı. 9 katlı, 14 ameliyathanesi, yoğun bakım üniteleri ve deniz manzaralı odaları ile 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan yeni hastane, yaklaşık 2 yıl gecikme ile olarak sağlık hizmeti vermeye başladı.
2 kez müteahhit firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle duran hastane inşaatı, son dönemde AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün’ün sıkı takibi ve Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un destekleri ile açılışa hazır hale geldi.
Yeni hastanenin C blok 1. katında poliklinik hizmeti verilmeye başlandığını beliren Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Güray Yılmaz, “Bugün itibariyle yeni Ünye Devlet Hastanemizin C bloğu 1. katında poliklinik hizmetleri vermeye başladık. Dahiliye, göğüs, genel cerrahi, fizik tedavi, psikiyatri ve cildiye olmak üzere toplam 6 poliklinikle hizmet veriliyor” dedi.
HASTALAR SERVİSLE TAŞINIYOR
Hastaların mağdur olmaması için iki hastane arasına servis ayarlandığını belirten Yılmaz, “Servislerimiz yarım saat arayla sabah saat 07’den akşam 17.00’a kadar yeni hastane ile eski hastane arasında servis yapacak. Buraya başvuran hastalarımız eğer ilgili hekim yeni hastanede görevde ise buradan servislerimizle yönlendirilecek ve muayene olmaları sağlanacaktır. Dönüşlerde yeni hastaneden yine servisler olacak ve isteyen hastalarımızı meydanda bırakacağız, isteyen hastalarımızı da diğer hastaneye kadar götüreceğiz” diye konuştu.
RESMİ AÇILIŞ ÇARŞAMBA GÜNÜ
27 Mayıs 2015 Çarşamba günü (yarın) saat 11.00’da yeni hastanenin resmi açılışının yapılacağını belirten Hastane Yöneticisi Yılmaz, “Tüm halkımızı resmi açılışımıza davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın açılışımıza katılmaları bizleri memnun edecektir. Hastanede yeni poliklinik hizmetleri olarak bazı kusurlarımız aksaklıklarımız olabilir. Bu konuda vatandaşlarımızın affına sığınıyoruz. Bizleri hoşgörü ile karşılayacaklarını düşünüyoruz. Halkımıza bu hizmet hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Yeni hastanenin poliklinik hizmeti ile hastalara kapılarını açtığı ilk gün fazla bir yoğunluk yaşanmazken, muayene olmaya gelen vatandaşlar memnuniyetini dile getirdi.