Ülkü Ocakları Osmaniye Şubesi tarafından ’Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi. Etkinliğe Alperen Ocakları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılarak destek verdi.
Cevdet Sunay Caddesi üzerindeki Ülkü Ocakları Binası önünde toplanan kalabalık, Atatürk Caddesi, Çalık Süleyman Caddesi ve Musa Şahin Bulvarı üzerinden Devlet Bahçeli Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan ve ellerinde Türk bayrağı bulunan ve tekbir getiren vatandaşlar sık sık ’Şehitler ölmez Vatan Bölünmez’, ’Türkiye Türk’tür Türk Kalacak’ ve ’Ne mutlu Türk’üm diyene’ şeklinde sloganlar attı. Bu arada yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan HDP binasının bulunduğu sokak polis bariyerleri tarafından trafiğe kapatıldı. Çarşı esnafının tamamı ise işyerlerine Türk Bayrağı astı. Devlet Bahçeli Meydanı’nda basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Osmaniye Şube Başkanı Fatih Eroğlu, “7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan süreç, bugün itibariyle Iğdır, Tunceli ve Hakkari’de gerçekleştirilen hain saldırılar ile beraber 30 vatan evladımızın şehit olması ile devam etmektedir. Aziz vatanımızın dört bir yanı, keder, hüzün ve yasa boğulmuş, analar evlatlarını, kadınlar eşlerini ve çocuklar babalarını kaybetmişlerdir. Varlık sebebi bu ülkeyi bölmek, kardeş kavgası çıkarmak olan eli kanlı terör örgütü, fıtratının gereğini bugün de sergilemektedir. Aşağılık katiller, taşeronluğunu yaptığı karanlık odakların kanlı emellerine hizmet etmekte, vazife başındaki askerimize ve polisimize alçakça pusu kurmakta, bu gözü dönmüş teröristler hakkını savunduğunu iddia ettiği bölge halkını dahi katletmekten geri durmamaktadır. 7 Haziran genel seçimlerinden sonra ‘Korucular bölgemizden defolsun’ diyen terör örgütünün siyasi uzantısı da bu süreçte kimlere hizmet ettiğini bir defa daha ortaya koymaktadır. Barış söylemleriyle ortaya çıkıp, çatışma ortamını körükleyen malum siyasi parti, bu düşünce yapısıyla ve terörü destekleyen tavırlarıyla, kaç oy alırsa alsın Türk Milliyetçileri için yok hükmündedir. Boş hayalleri ve zehirli fikirleriyle birlikte yok olmaya mahkumdur.” dedi.
Düzenlenen etkinliğe yoğun katılım gösteren Osmaniyelilere de teşekkür eden Eroğlu, “Aziz Osmaniyeliler, terörü telin etmek ve Aziz şehitlerimizin hatırasını yad etmek için düzenlediğimiz bu yürüyüşe katıldığınız için sizlere şükranlarımızı sunarım. Unutulmasın ki, bu ülke sahipsiz değildir. Bu memlekette tek bir Ülkücü kalsa ve elinde hiçbir silahı olmasa, o Ülkücü asla ihanete boyun eğmez. Şehitlerinin ardından yürümeyi bir vazife olarak telakki eder. Mücadelemizin süreceğini, mücadelemizde Aziz Milletimizin de yanımızda olduğuna dair inancımızın bir an bile sarsılmadığını açıkça ifade ediyorum. Vatan ve Allah yolunda can veren tüm şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.
Diğer yandan araçlarına Türk Bayrağı asan çok sayıda taksici ve servis minibüsleri de şehir içinde teröre tepki konvoyu düzenledi. Etkinliğe MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkanı Tansel Elverdi, MHP Kadın Kolları, MHP Milletvekili Aday Adayı Prof.Dr. Elif Loğoğlu, bazı MHP’li İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile yaklaşık 5 bin kişilik bir kalabalık katıldı.