Rize Ticaret Borsası(RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, çayda KDV oranın yüzde 1’e düşürülmesi konusunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüştü.
Her platformda çayda KDV indirimin önemini dile getiren Başkan Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le birebir görüşmesinde çayın temel gıda maddesi sayılması ve çayda KDV’nin 1’e indirilmesi konusundaki raporunu sundu. Erdoğan görüşmede, çayda KDV indirimin neden gerektiği, eğer KDV indirimi olursa devletimizin vergi kaybının olmayacağı çünkü çay sektöründe KDV’nin düşürülmesiyle az da olsa mevcut olana kayıt dışılığın ortadan kalkacağını, KDV kaybının gelir vergisi ve kurumlar vergisi olarak devlete geri döneceği konusunda görüş bildirdi. Görüşmede devletin eğer çayda KDV oranı yüzde 1’e düşürme olanağı yoksa devletin muhtelif zamanlarda Bakanlar Kurulu kararıyla bazı ürünlerde uyguladığı gibi çay sektöründe KDV uygulamasını sanayide yüzde 1’e parakende de yüzde 8 olabileceği görüşüldü.
Görüşme sonunda Bakan Şimşek, çayda KDV indirimi konusunda kendisine sunulan raporu alıp, bu konuda Gelirler Genel Müdürlüğü ve KDV ile ilgili birimlere konuyu ayrıntısıyla inceleteceğini ifade edip, en kısa zamanda geri dönüş yapacağını bildirdi.
Görüşmenin olumlu geçtiğini ifade eden Başkan Erdoğan, “Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek konuyla çok ilgilendi. Ben inanıyorum ki bu görüşme sonunda çayda KDV indirimi konusunda büyük ilerleme kaydedeceğiz. Ayrıca 8 Nisan’da Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Ankara’da yapılacak olan 8. Sanayi ve Ticaret Şurası’nda da çayda KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi konusunu Başbakana da ileteceğim. Tüm bu çabalarımız sonucunda Rizemiz için her şey demek olan çay sektörüne büyük kazanç sağlayacağız” dedi.