Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na seçilmesi nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Hastaoğlu kutlama mesajında,"Sayın Milletvekilimiz İsmet Yılmaz’ın TBMM Bakanlığı’na seçilmesinden büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Kendisini Sivas Ticaret Borsası adına kutluyor, Sivas’ımıza ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Sayın İsmet Yılmaz, Denizcilik Müsteşarlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114’üncü maddesi uyarınca bağımsız olarak Ulaştırma Bakanlığı, 61’inci hükümette ise Millî Savunma Bakanlığı görevlerini başarıyla yerine getirmiş ve gerek ilimiz gerekse ülkemiz adına büyük hizmetlerde bulunmuştur. Bugün seçilmiş oldukları TBMM Başkanlığı göreviyle bu hizmetlerini taçlandırmışlardır.”dedi.
Hastaoğlu mesajında şunları kaydetti:
“Dürüst, uzlaşmacı kişiliğinin yanı sıra devlet tecrübesiyle kendini her siyasi düşünceye kabul ettirmiş bir kişi olan Sayın Yılmaz’ın TBMM Başkanı olması Sivasımız için büyük bir şans. Sivas’ın abisi olan Sayın İsmet Yılmaz, bundan sonra Türkiye’nin ağabeyliğini üstlenmiştir. Kendisini tekrar kutluyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.”