Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi (SFSA) öğrencileri ile Sakarya Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Bölümü Ebru Atölyesi öğrencilerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Su yüzü Yüz Suyu” ebru sergisi, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın katıldığı açılış töreni ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Songül Ergün ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cilt Bölüm Başkanı Ahmet Sacit Açıkgözoğlu’nun da hazır bulunduğu sergi açılışına ebru severler de yoğun ilgi gösterdi.
Ebru meraklıları farklı stillerde hazırlanan toplam 46 çalışmayı Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi meydanında bir hafta boyunca ziyaret edebilecek. Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri; battal, taraklı ebru, şal ebrusu, hafif ebru, çiçekli ebru ve akkase tarzı ebruların yer aldığı serginin 6 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirttiler.
Başkan Yusuf Alemdar, Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nin hizmete girdiği tarihten bu güne kadar birbirinden ünlü isimleri misafir ettiğini, farklı birçok sanatsal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirterek; açılışını yaptıkları ebru sergisinin de kültürümüzün önemli sanat dallarından olan ve günümüzde unutulmaya yüz tutmuş önemli bir geleneğin yaşatılmasına vesile olacağını söyledi.
Açılış sonrası sergiyi gezen ve eserler tek tek inceleyerek eser sahiplerinden bilgi alan Yusuf Alemdar’a günün anısına battal ebru çerçeveli hat takdim edildi.