Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile bir araya geldi. Gündemi ilişkilendiren konuların yanı sıra, Büyükşehir ve SAÜ işbirliği ile hayata geçirilmesi planlanan projelerin de masaya yatırıldığı toplantıda, daha önce yeni yerleşim bölgesi Yenikent’e kazandırılacağı duyurulan Meslek Yüksek Okulu ile ilgili de somut adımların atılacağı müjdelendi.
Hatırlanacağı üzere Başkan Toçoğlu ve Rektör Elmas konu ile ilgili olarak birçok kez bir araya gelmiş, Yenikent bölgesindeki kalıcı iş yerlerinin dönüştürülmesi için proje hazırlıkları başlatılmıştı. Planlanan yatırım kapsamında Yenikent’te bulunan ve 1999 depreminin ardından Büyükşehir’e devredilen iş yerlerinin bir kısmının MYO, bir kısmının da yurt olarak hizmet sunacağı kamuoyuna açıklanmıştı. SAÜ’de bulunan bazı bölümlerin Yenikent’e taşınması ile de yeni yerleşim bölgesinin cazibe merkezi haline getirileceği duyurulmuştu. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile bir araya gelerek, Yenikent’e üniversitemizin bazı bölümlerini taşıyacağımızı açıklamıştık. Bölgedeki mevcut iş yerlerinde detaylı incelemelerde bulunduk. Şunu ifade edebilirim; bu binalarda eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor” dedi. Elmas açıklamalarına şöyle devam etti; “Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemiz yetkilileri arasında bir süredir yapılan çalışmalar neticesinde mevcut binaların durumuyla ilgili bir yol haritası belirlendi. Bir kez daha açıkça ifade etmek isterim ki; Sakarya Üniversitesi’ne ait bazı bölümlerin Yenikent’e taşınması yönündeki hedefimizden herhangi bir sapma söz konusu değildir. Yakın zamanda bahsettiğimiz çalışmaları gerçekleştirecek ve ardından Yenikent bölgemizde bölümlerimizi açacağız” dedi.
Ortak akıl ile kalıcı iş yerlerinde kapsamlı bir dönüşümü hayata geçireceklerini yineleyen Başkan Toçoğlu, “Bugüne kadar üniversitemiz ile şehrimizin yararına olacak oldukça önemli projelere imza attık. Uzun görüşmeler ve kurumsal işbirliğimiz vesilesi ile Sakarya’ya değer katacak, hemşerilerimizin yararına sunulacak projeler geliştirdik. Daha önce de açıkladık; Yenikent bölgesinde de yine üniversitemizle ortaklaşa ciddi bir çalışma başlatmıştık. Bu süreç de somut adımları kısa süre içerisinde atıyoruz. Sayın Rektörümüzün de ifade ettiği gibi; Yenikent’teki kalıcı iş yerlerinin Meslek Yüksek Okulu ve yurda dönüştürülmesi projemizden kesinlikle vazgeçmiş değiliz. Bu konuda kararlı bir yol izliyoruz. Binaların mevcut haliyle eğitim öğretime sunulamayacağını ve bu alanlarda kapsamlı bir dönüşüm gerçekleşmesi gerektiğini ifade etmiştik. Bu anlamda gereken neyse yapılacak. Birçok yeni düzenlemenin yapılması gerektiğini ifade etmeliyim. Ancak biz bunları bir bir hayata geçireceğiz” dedi.