Canik İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri ve Gençlik Mehteran Takımı’nın, İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümünü, Canik Kültür Merkezi’nde düzenlediklerini etkinlikle kutladı.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Alican Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Canik İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı etkinlikte öğrenciler fethin coşkusunu yaşatırken, Başkan Osman Genç, Yeni Türkiye’nin kültür ve tarih fethi ile bu fethi sürdürmesi gerektiğini söyledi.
Etkinlikte konuşan Başkan Osman Genç, "Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethederek bir çağı kapatıp, yeni bir çağı açmıştır. Eskiden fetihler ülkeleri fethederek gerçekleşirdi. Ancak artık 21. yüzyıldayız. Bu çağda Yeni Türkiye olarak kültür ve tarih fethi gerçekleştirerek bu fethi sürdürmeliyiz. Samsun’un kültürünü, tarihini bütün ülkeye yaymalıyız. Ülkemizin kültürünü, tarihini ise bütün her yere aktarmalıyız. Yeni Türkiye’de ve yeni dünyada fetihler artık bu şekilde. Yeni dünyayı algılamamız ve vizyonumuzu buna göre çizmemiz gerekmektedir" dedi.
“KÜLTÜRÜMÜZÜ ESERLERLE YAYIYORUZ”
Canik Belediyesi olarak, ilçenin ve Samsun’un kültürünü, tarihini Türkiye ve dünyaya yaymak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Genç, "Aslında biz yaptığımız kültürel çalışmalarla bir nevi kültür fethi yapıyoruz. Bugüne kadar şehrimizin kültürünü, sanatını, değerlerini, ticaretini anlatan 8 adet tarih eseri çıkardık. Bunları hem şehrimizin tarihini gün yüzüne çıkarmak ve geleceğe ışık tutmasını sağlamak, hem de kültürümüzü, tarihimizi başka yerlere yaymak için yapıyoruz. Yaptığımız tüm eğitim, kültür yatırımlarıyla bu bilinçte olan, değerlerimize sahip çıkan ve kültürümüzü, değerlerimizi gelecek kuşaklara aktaran bir gençlik hedefliyoruz" diye konuştu.
ÖĞRENCİLER FETHİ ANLATTI
Konuşmaların ardından Gençlik Mehteran Takımı, yaptığı mehteran gösterisiyle izleyenleri büyüledi. Başkan Osman Genç de, kısa süreliğine bando çalarak Mehteran Takımı’na eşlik etti. Mehteran gösterisinin ardından Canik İMKB öğrencileri, bundan 562 yıl önce gerçekleşen İstanbul’un fethini anlattı ve canlandırdılar. Etkinlik sonunda öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, çocuklarla bol bol fotoğraf çekindi.