Samsun’un Vezirköprü ilçesinde ’Muhtar Bilgi Sistemi’ toplantısı yapıldı.
Vezirköprü Atatürk İş Merkezi’nde toplantıya, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis katıldı.
Mahalli İdareler Müdürü Hayri Şen tarafından Vezirköprü ve Havza’dan toplantıya atılan muhtarlara sistem hakkında bilgi verildi. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın Samsun ziyareti nedeniyle Muhtar Bilgi Sistemi Eğitimi toplantısına geç katılan Vali Şahin, “Muhtarlarımız demokrasinin kromozomlarıdır. Bu sistemle artık çok kısa sürede hem vatandaşın hem kendi dertlerinizi gerekli yerlere aktarabileceksiniz” dedi.
Mahallelerde yapılan katlı binaların coğrafyanın dokusunu bozduğunu kaydeden Vali Şahin, “Daha mütevazı, yatay mimari şeklinde merdivensiz yapılar olmalı. Yüksek binalar sadece belirli bölgelerde olmalı. Kendine özgü bir mimari anlayış yerleştirmek için projeler hazırlattık. İsteyenler ücretsiz bu projelerden verilecek” diye konuştu.
Camilerin inşaatlarında da israfa kaçıldığını aktaran Vali Şahin, “Bununla birlikte 50 kişi olmayan mahallelerimizin camilerine bakıyoruz. Gereksiz büyüklükte. Bu kadar büyük cami yapılacağı yerde camilerin etrafına sosyal alanlar oluşturulmalı” ifadelerini kullandı.
Vali Şahin ve beraberindekiler daha sonra Şahinkaya Kanyonu’nu gezdiler.