Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi mehter takımı ile birlikte ‘Ümmet Yürüyüşü’ düzenledi.
İstiklal Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş mehter takımı eşliğinde yoğun bir katılımla birlikte Samsun Vergi Dairesi önünde basın açıklaması ve Çanakkale’de asker yemeği olan hoşaf ve buğday ekmeği ikramı ile son buldu. Yürüyüş yoldan geçen vatandaşların da ilgisini çekti. Vatandaşlar, mehter takımının gösterisini cep telefonları ve kameralar ile kaydetmeyi ihmal etmedi.
Samsun Vergi Dairesi önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi Üniversite Komisyon Başkanı Abdulkadir Gülünay, “250 bin delikanlı canından geçmiştir de Çanakkale geçilememiştir. Çanakkale’den boğazın serin sularına gömülen ırkçı emperyalizmin öncü kuvvetleridir. Olup bitenler Yüzbaşı Hakkı Bey’in kumandasındaki Nusret Mayın Gemisi’nin karanlık limana döşediği mayınların ‘kef’ ve ‘vav’ harflerindeki sırrından ibaret değildir. Elbette gencecik bedenlerin metalin kitle imha gücünü keşfeden sanayi devrimine meydan okuyuşudur Gelibolu’da şehadet. Çanakkale komşusu açken tok yatmaktan ar eden bir milletin tarihe tanıklığıdır” dedi.